Hvor går tiden hen, når den går?

Kender du de dér mareridt, hvor man kæmper og kæmper, uden at nå nogle vegne? Sådan føltes min dag i dag. Jeg har konstant haft følelsen af, at det tog, jeg skulle på, for længst var kørt. Og så er det ikke en gang torsdag. But that goes a long way.

Nogle gange når jeg kører fra arbejde tænker jeg, at i dag er der bedre tid; i dag behøver alting ikke være så fortravlet. Men alligevel er der aldrig helt den mængde minutter i timerne, som jeg regner med. Tiden løber fra mig, og jeg ender alligevel med at stresse lidt over det hele.
Jeg forstår det ikke. Ganske simpelt. Og jeg er endda tidspessimist, hvilket ikke bør overraske nogen.

Og så er det, at jeg tænker: Hvor går tiden hen, når den går??

Hverdagen er helt og aldeles afhængig af, at alting klapper, og der er ikke sådan en ting som en tidsbuffer i minutregnskabet. Derfor er det nu lidt af en lettelse, at vi i forårets sportsaktivitetsprogram har droppet både Mindste Podes svømning og Mor-monsterets yoga-sessions (dog er der kommet ekstra håndboldtræning for Mellemste Pode, men den lader jeg lige være med at kommentere yderligere på i dag).

Med hensyn til yoga, har jeg erkendt, at vasketøjsbunkerne truer med at overtage verdensherredømmet hjemme hos os under mit fravær. De to timer jeg bruger på yoga mangler simpelthen i regnskabet andetsteds. Det går bare ikke. Og det er da alligevel utroligt!! To timer!?! Men jeg glæder mig til den dag nogen opfinder de dersens ekstratimer, som kan tappes fra dåse.

Så nu er det slut med at folde mit stive korpus ind og ud af stillinger, jeg ikke helt troede var muligt. Slut med at udsætte de omkringværende kursister for fare under balanceøvelserne (der er ikke noget, der er så skidt, at det ikke er godt for noget). Slut med dejlig afspændt nakke, og hyggeligt tirsdagssamvær med min søde veninde H.

Nu hvor jeg til gengæld håber, at kunne lave et bagholdsangreb på vasketøjsbesættelsesmagten på hjemmefronten, ønsker jeg mig til gengæld mere tid. Det var det, med de der dåser. Tid til bare at være – og helst i min sofa. Jeg tror faktisk, at rigtig mange mennesker underkender værdien i  at ‘stene’.
Og bare være. Alene, ikke mindst.

Dagens kloge ord

Shakespeare:
”Tiden går i forskellig takt med forskellige personer”

Christian Kjellerup:
”Et ur er den pinligste og mest påfaldende faktor i tilværelsen”

La Bruyère:
”De mennesker, der bruger deres tid dårligt, er de første til at klage over dens korthed”

Benjamin Franklin:
”Elsker du livet? Så spild ikke tiden, for den er det stof, livet er lavet af”

Santayana:
”Man lever kun de dage af livet, da man virkelig lever”

Rousseau:
”Det menneske, der har levet mest, er ikke det, der kan tække de fleste år, men det, der har følt livet dybest”

IMG_6706

Fotograf: Palle Pophår

9 tanker om "Hvor går tiden hen, når den går?"

 1. Mette

  Åh, jeg håber du finder tiden igen:) Krydser alt jeg har for det lykkes. Vi tvinger ‘stene-tid’ ind herhjemme. Lærer ungerne, at der skal slappes af sommetider og de er blevet gode til det:) Manden og jeg er faktisk gode til det der ‘alene-tid’ mens vi er sammen både ham og jeg, når ungerne er i seng og vi alle 4 er også gode til det. Håber for dig du får overtaget magten over vasketøjet så du kan stene på sofaen:o) Sender afslappende tanker og knus herfra:o)

  Svar
  1. Mor-monsteret fra Skøre liv Forfatter

   Tak, Mette!
   Vi er også nogle gange gode til det om sommeren, hvor vi står fast på siesta-konceptet. Det er bare virkelig svært at holde i hævd på en hverdag…. Skønt at høre I er gode til det! Jeg må blive bedre!
   Kærligst, mig.

   Svar
 2. Birgitte B

  Det er faktisk en fordel nogle gange, at skulle gå ned i vaskeriet i ejendommen. For så sker det kun én gang om ugen (ca.) og så er det overstået på nogle timer (og et par dage efter skal det på snoren lige lægges sammen).
  Håber du får tid til yoga – måske på stuegulvet med video fra Youtube?
  Kh. Birgitte

  Svar
 3. Liv *

  Jeg hjemme-yoga’er den. Ligesom Birgitte foreslår. Har youtubet og lært nogle (korte) øvelser, som jeg kan gøre helt for mig selv – samtidig med at hjernen stener. Det foregår de 5 hverdage om ugen, hvor jeg står tidligere op end de andre. Så har jeg ro.

  (Okay. Løgn. Jeg har planer om at stå tidligere op end de andre 5 hverdage om ugen, for at dyrke yoga/stene-tid). Det lykkes nogle gange. De fleste gange ikke. Men … det er tanken der tæller, ikke? (og altså ikke nu minutterne).

  Svar
  1. Mor-monsteret fra Skøre liv Forfatter

   Kære Liv og Birgitte!
   I har helt ret, jeg må Google mig frem til de fem tibetanere eller noget tilsvarende, som bør kunne smugles ind mellem vasketøjsaktiviteter og andre gøremål… På mere eller mindre ukristelige tidspunkter… Respekt, Liv, for at du får det gjort, også selvom det ikke sker hver dag. Blot intentionen i sig selv er prisværdig 🙏.
   Pas på jer selv derude!

   Svar
 4. Cille

  Åh ja, tid til at kigge ud af vinduet. Det synes jeg også lidt jeg mangler. Men ellers går det ok med tid – hvilket nok skyldes en meget fleksibel arbejdsplads og en prioritering af familie og vennetid som eneste ting, der er plads til yderligere… Så ingen yoga til mig. Men min mand vil begynde (igen) til yoga. Heldigvis ligger der noget lige rundt om bygningen 😀.
  Håber du finder tiden til andet end vasketøj :-).

  Svar
  1. Mor-monsteret fra Skøre liv Forfatter

   Kære Cille!
   Yoga er nu en skøn ting! Tænk at din mand er fan, det er da mægtigt!! Jeg krydser fingre for mere tid i sofaen….
   Take care!

   Svar
    1. Mor-monsteret fra Skøre liv Forfatter

     Hvor helt igennem imponerende!! Jeg er helt målløs…. Du behøver jo på ingen måde hverken crossfitting eller løb, du kan bare knipse lidt med fingrene og få private yogalektioner! Det er da fantastisk! 😜

     Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.