Hyldest til lyset

Hvor jeg dog bare elsker de klare og isblå forårsdage med sol fra skyfri himmel. Lys!! Med en sprød kulde, der river lidt i næsen, og dog med løfter om, at noget er på vej. Noget, som den knastøre og vintertrætte sjæl længes så meget mod. Antydning af lysegrønt på træerne. Med en bleg halvmåne og med lange skygger sidst på eftermiddagen.

Men altså ja, det var det der med temperaturerne… Til trods for at solstrålerne varmer sporadisk i løbet af dagen, så er det stadig lidt småkøligt fra morgenstunden. Som for eksempel i går morges, hvor Mellemste Pode havde glemt sin håndboldtaske. Jeg er stadig hjemme da jeg opdager det, og Mand er kun næsten lige taget afsted med Mindste og Mellemste Pode. Jeg går ikke desto mindre lidt i panik over den glemte taske. Ældste Pode jages afsted med den; ned ad trapperne og ud i livet med den mission at få stoppet farmand i bilen, og få afleveret tasken.

Poden kommer op igen fem minutter senere. Uden jakke på, selvfølgelig. Jeg tænker ikke så meget over det, for himlen er jo blå, og solen skinner lystigt. Rent bedrag. Da vi selv skal afsted, og kommer ned på gaden lidt senere, står folk og skraber is af bilerne. Akut kulsort samvittighed.

Stakkels, STAKKELS barn, tænker jeg.

Mig til Ældste Pode, mens vi cykler afsted, og efter at jeg har spekuleret over mine egne evner som mor (eller mangel på samme): ”Åh, nogle gange har jeg virkelig svært ved at forstå, hvorfor du valgte mig til mor…..”
Ældste Pode: ”Altså… Jeg havde vel ikke rigtig noget valg?”
Jeg kan ikke lade være med at grine, hvortil Ældste Pode (med himmelvendte øjne) sukker opgivende: ”Det er fint nok, mor….”

Nu hvor jeg tænker efter er jeg temmelig sikker på, at situationer som den jeg netop har skitseret, er præcis hvad jeg lovede mig selv, at jeg ALDRIG ville gøre som mor… Så meget for det: Velkommen i mor-fælden. Igen.

Nå, men uanset, så NYDER jeg foråret, og jeg håber også at du gør det!

IMG_1534

FullSizeRender

Jep, det er ganske vist: Der er noget i luften, og noget på vej!

Dagens sang

Det er idag et vejr, et solskinsvejr!
O søde vår, så er du atter nær!
Nu vil jeg glemme rent, at det var vinter,
nu vil jeg gå og købe hyacinter
og bringe dem til én, som jeg har kær.

Hun købte af de hvide og de blå
hun købte af de smukkeste, hun så.
Det er i dag et vejr! Og solen skinner!
Og om mig svæver lutter lyse minder,
dem ta’r jeg med til den, jeg tænker på.

Og de kom svævende i ring og rad
Hun gik imellem dem og var så glad.
Det er idag et solskin uden mage!
Og jeg har solskin nok til mange dage,
og jeg må kysse hvert et lille blad.

Hun kyssede dem alle, hver især,
hun bragte dem til den, hun havde kær.
Min ven, her kommer jeg med hyacinter!
Min ven, nu glemmer vi, at det er vinter!
Det er idag et vejr, et solskinsvejr…..

20 tanker om "Hyldest til lyset"

 1. Pendler-Mor

  Det jeg elsker allermest ved denne tid er løftet. Løftet om, at det er lige om lidt, at aftenerne bliver lysere, morgenerne knap så kolde og træerne springer ud med alle de farver, de har undværet så længe.
  Selvom jeg er kæmpe fan af sommer, så er det spæde forår min absolutte yndlingstid, fordi det hele ligger og venter lige om hjørnet. Friskt og ubrugt og i så store mængder, at man tror det ikke kan bruges op.
  Når vi så når august bliver jeg som regel semi-depri, for så er alt det varme og lyse snart forbi og så venter alle de mørke, kolde måneder…..

  Kram fra mig 😊😊

  Svar
  1. Mor-monsteret Forfatter

   Løftet; det er nemlig rigtigt! Alt kan lissom lade sig gøre når det er forår…🌱🌱🌱
   Kram også til dig 😘

   Svar
 2. Mette

  Åh, den er så dejlig den sang:o) Sidder lige og synger den højt men er blevet bedt om, at holde mund af ungerne som godt kender sangen men ikke gider høre på deres mor synge den:/ Endnu et point p ‘not so cool mummy’ kontoen! Jeg havde mange ting jeg da ALDRIG ville gøre som mor….. Så som at gi’ dem babymad på glas. Nej, jeg ville da selv lave alt og fryse ned og…. Hmmmm, de lever altså begge stadig i bedste velgående trods de mange glas med diverse babymos varianter, de har fortæret:) Måske der findes en klub???

  Svar
  1. Mor-monsteret Forfatter

   Ved du hvad, Mette, vi ku’ LAVE en klub!! Mine børn er opflasket på færdigprodukter på glas. Altså før de blev så store at vi kunne affodre dem med frysefritter… Og arjj! Blev du virkelig bedt om ikke at synge?! Jeg er sikker på du er totalt Whitney Houston-alike (altså i de gode dage; de knapt så gode dage kunne selv jeg være med på…)! 😝

   Svar
   1. Mette

    Jamen, så laver vi da en klub:o) Jeg nyder, at det er fryse pizzaer, en pose chicken wings i ovnen eller toast jeg kan gi’ ungerne sammen med fryse-fritterne. Uh, by the way Rema 1000 har nogle lækre majs nogen. De må da være sundere, majs er jo en grøntsag……:o) eller hva’?? 🙂

    Svar
 3. Dorte

  Haha – nej, de stakkels børn har jo ikke mulighed for at vælge deres forældre selv 😉. I dag lå yngste datter og jeg i en hængekøje (ved godt hvor irriterende det lyder ;)). På en eller anden måde gik vi den tippet og ud faldt først hun, så mig ovenpå. Hun var ikke helt tilfreds med mig der 😉. Kram herfra

  Svar
  1. Mor-monsteret Forfatter

   Kære Dorte!
   Ja, det lyder pænt irriterende med den hængekøje…. 😄 – nej, det er jer så velundt; det er skønt I får den oplevelse! Håber ikke der skete nogen personskader under køjestyrt?

   Svar
 4. Birgitte B

  I går aftes var jeg til forældremøde i 8. klasse. Der tvang læreren os til at synge den sang, inden vi gik i gang med mødet. Så tak for flash-back 😉
  Kh. Birgitte

  Svar
  1. Mor-monsteret Forfatter

   Hmmm, er ikke sikker på, at jeg er udtalt begejstret for at give flash back til forældremøde??… 😄
   Ha’en skøn weekend, når du kommer så langt!! ☀️

   Svar
 5. Lene

  Og ved du hvad? Dine børn glemmer det, du syntes var så dårligt, og husker alt det gode, du også gør. Tro mig 🙂
  Lyset er bare skønt, om lidt vil jeg gå en tur i solskin, for det er der nemlig i Nordjylland i dag 🙂

  Svar
  1. Mor-monsteret Forfatter

   Kære Lene!
   Jeg tror dig 😀. Rigtig god gåtur, håber det bliver fantastisk! Der er en lille smule diset i København idag, så jeg håber du kan trække lidt ekstra lys ind for mig!
   God weekend!

   Svar
 6. Lisbet/Livsglimt

  Så poetisk du er! men du har fuldstændig ret: LYSET og så det, at nu er det helt sikkert. Det BLIVER forår igen i år!

  Jeg føler mig temmelig sikker på, at dine tre poder er rigtig godt kørende med dig! <3

  Kh Lisbet

  Svar
  1. Mor-monsteret Forfatter

   Tak, Lisbet!! Tiden vil vise hvor godt de er kørende, de unger… Men ind til da, så har vi i det mindste det skønne forår! Dejligt at man bliver så tilbagevendende glad for naturens gentagelser 🌱.
   Pas på dig selv 😘

   Svar
 7. Liv ☆

  Jeg tipper på at de valgte rigtigt. Gine alle 3 endda.
  Og tusinde tak for sangen – den har da lige bragt mit humør 2 trin højere op endnu 😉 skøn sang. Jeg tør ikke synge den højt lige nu, ellers får jeg bare samme besked som Mette. Det er helt sikkert.
  Lige så ofte som jeg tænker på, at jeg er heldige at have fået lige præcist mine 2 banditter ind i mit liv, tænker jeg også på, hvor heldige de er, at være endt lige nøjagtigt hos os, hvor de får tilpas skørhed, tosserier og lidt skænd blandet med kys og alt for mange kram – derudover har vi været så forudseende (og har haft så meget selverkendelse) at vi har opstartet opsparinger til deres fremtidige pyskologtimer. Se bare. Så heldige er de med os 😉

  Svar
  1. Mor-monsteret Forfatter

   Hold da op, de har godt nok skudt papegøjen, dine poder!! 😝 Det var jeg nu heller ikke i tvivl om! Tak for tilliden vedr. mine poder, i øvrigt!… Vi får se, vi får se.
   By the way, jeg synes klart du skal kaste dig ud i noget skønsang; en lille duet med Mette, måske?…
   Rigtig god weekend herfra ☀️

   Svar
 8. Cariina

  Hehe jeg er skam også klubmedlem både i den med babymad men også i den med opsparing til psykolog 😉

  Elsker også den sang og glæder mig over lys os sol og små vinterækker på vejen hjem fra arbejde. Og ikke mindst glæder jeg mig at ryste den vinter depri tilstand af mig med forårets komme 🙂

  Svar
  1. Mor-monsteret Forfatter

   Kære Cariina!
   Ja, VÆK med vinterdepressioner og frem med lys og vintergækker!
   Tak for din kommentar, og nyd weekenden 🌱

   Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.