Just another bad hair day

Kender du følelsen af at blive modarbejdet af dit udseende? Well, jeg synes, jeg møder massiv modstand i disse dage. Én ting er juleferiens rester af ris a la mande og ostepops, der stadig sætter sine tydelige spor på mange leder og kanter tværs over mit ansigt – jeg ved ikke om Clerasil stadig findes, og om man anbefaler det til kvinder på 41 år? Tilsæt hertil rigelige mængder vinterbleghed med et touch af blålilla. Og knastørt hår. Som ingenting vil. Det var den anden (og væsentlige) ting i denne her sammenhæng. Hvilket blev ret tydeligt for mig, da Mellemste Pode forleden skulle klippes, og vi havde følgende snak med frisøren:

Frisør til Mellemste Pode: ”Du har virkelig noget lækkert hår!”… og videre henvendt til mig: ”Du har da også noget tykt hår, har du ikke?”
Mig: ”Nej, det er mest sådan noget tyndt sjask – det er bare krøllerne, der får det til at se ud som om det ikke er.”
Frisør (entusiastisk): ”Jeg tror lissom du skal GØRE noget mere for dine krøller. Lad det være løst, i stedet for at sætte det op!”
Mig: ”Nej, det er helt håbløst. Jeg ligner et juletræ i løbet af ti minutter.”

Det mente frisøren imidlertid ikke, hvorefter der fulgte et detaljeret føntørrings- og krøllekrammekursus. En masse snak om varme og styrker på sådan et blæsedyr. Jeg tænkte mest på, om jeg overhovedet havde set min føntørrer indenfor de sidste fem år, og på, at den muligvis ikke havde helt så mange funktioner, som den tørrer, han selv lå inde med. Vi er vist ret beset bare ude i en tænd- og slukfunktion, tror jeg (og så mindes jeg noget med lugten af brændt hår). Jeg tænkte også på, om han mon på et tidspunkt blev træt af at tale (det gjorde han ikke), men mest af alt tænkte jeg, at han tydeligvis ikke vidste, hvad han talte om. Hvad han var oppe imod. Jeg mener; han har jo ligesom ikke set the famous Christmas tree, vel?

Looket består mestendels i, at jeg i cirka fem splitsekunder kan få det til at sidde i krøller, der næsten minder om dem, som forsangeren fra ’HUSH’, har. Næsten, blev der sagt. Men efter de ganske få øjeblikke, så er det ligesom om krøllerne i Misse Møghe-terminologi drages mod jorden – og så er det, at jeg pludselig ligner Andre Agassi i den stadig langhårede, men tyndslidte fase (dog uden frottésvedbånd og ketcher).

På grund af dette, har jeg – i ren og skær juletræsfornægtelse – næsten altid viklet det hele ind i en frisure, som ikke er ulig hendes majestæt dronning Margrethes. Og det hitter lissom heller ikke, for her mangler jeg minimum et par kronjuveler og en smøg, før den er i vinkel. Så det er sådan lidt pest eller kolera. Og så hænder det, at man står dér, en (alt for) tidlig morgen, og gerne vil være lidt pæn, bare den ene dag, fordi man har et møde ude i byen, hvor man godt vil være lidt tjekket. Bare en lille smule. Og så er man parat til at opgive AL-TING. Fordi hverken Dronning Margrethe eller Andre Agassi virker, og tøjet er bare so much last year – og så var der dét med bumserne.

Men man prøver, og når man til sidst synes, at nu foreligger der ikke flere opgraderingsmuligheder, går man ud i køkkenet, og spørger matriklens prinsegemal om man kan se sådan her ud? Så brummer han bare, at selvfølgelig kan man det, alt imens han står med hovedet parkeret nede i den kongelige opvaskemaskine (fordi tre prinser er skredet fra det hele), uden at kigge op en eneste gang.

Så er det, at jeg får lyst til at lave en U-vending; at sige godnat selvom klokken kun er 6:45, og grave mig ned under dynen. Og lade nogle andre om at se ud af noget.

Men nu – med frisørens opfordring til at slå mig lidt mere løs, og med Miriams solskinshistorie in mente – har jeg faktisk booket en tid til en klipning.

Det må komme an på en prøve. OG jeg leder på ottende døgn efter min føntørrer. Alle steder. Jeg har brugt noget der kunne minde om en arbejdsuge på at stå med hovedet begravet i skabe, skuffer og kasser (også på loftet) for at finde dyret. Spørgsmålet er, om jeg i sidste ende finder den. Og om der er håb derude. Og ikke mindst om vi vitterligt tror på mirakler? After all?

I værste fald kommer jeg til at betale for lidt nytteløs fiksfakseri a la det her:

I bedste fald får jeg hår med specialeffekter:

Jeg går ad glimmervejen, tror jeg.
Og hey: Sæt aldrig dit lys under en skæppe! ❤

18 tanker om "Just another bad hair day"

 1. K. Stender

  Skal ikke gøre mig til et orkel på NOGENSOMHELST måde (blev der sagt). Men kan måske anbefale at svinge en tur forbi ovre hos Pudderdåserne, som ved et og andet om besværlig hud, ikke mindst den voksne. Kan kun sige at Dåsedamernes egne produkter er flyttet helt pernanent ind hos mig.

  Det med krøllerne… Ja, der kender jeg også kun til mine egne grå af slagsen. Det er en længere sindsoprivende saga om at forsage shampo og alt silikonebaseret dims og gå ret så low budget på produkter. Men det er en laaaang historie man selv kan researche under hashtagget co-washing. (Yep, another trend from overthere). Bare et ultrakort tip: du gnubber ikke dit våde hår til en høstak med et frottéhåndklæde, vel? Nej. Det tænkte jeg nok. Så siger jeg ikke mere om gamle T-shirts eller noget.

  Dejligt at I er så kongelige hjemme hos Jer.
  Da mine poder var mindre, måtte jeg jævnligt minde om at prinsessekroner/prinsekroner skulle hænges på knagen i entreen, samt at Kongen og Dronningen var dem, der bestemte over de andre….i tvivlstilfælde og sådan generelt.

  Held og lykke med sakse-seancen. Håber på et muntert indlæg med en lykkelig slutning. Because you’re worth it (her kan du passende selv svinge med garnet og knejse med nakken).

  Svar
  1. Maude Forfatter

   Jeg er vældig meget fan af ‘because you’re worth it’-sloganet. Ved ikke helt om det holder i mit tilfælde. Anyways, så lyder det til at jeg lige skal tjekke #co-washing ud – du lyder som en guru udi de dersens vanskelige hår-eskapader; jeg tror nok jeg har svaret ja til alle de forkerte spørgsmål i ovenstående… 😂 Fortæl mig lige lidt mere om det dér frottéhåndklæde eller manglen på samme….?

   Svar
   1. K. Stender

    Det er løkkerne i håndklædet, som ikke er lykken for krøllerne. Hårstråets yderste skællag ligner en åben grankogle (gran ikke fyrrekogler som er dem vi ser oftest i juledkorationer). Frottéhåndklædets løkker flår populært sagt i det krøllede hårstrås skællag. Hvis man så til med frotterer sit hår tørt, ja så er der lagt op til mikrofonhår.
    En gammel bomulds-tshirt/en rest af et bomuldslagen/et kokkeviskestykke/et gammeldags linnedhåndklæde er et helt gratis sted at begynde. Man trykker så vandet ud af håret i stedet for det der gnubberi. Og så har man selvfølge kun redt det i sjaskvåd tilstand i badet. Enten med fingrene alene eller ned den der meget grove kam, man måske har. Og så er det nix pille indtil garnet er helt tørt. Don’t touch my hair er et andet diva-slogan os med krøllede hovedhår og hjerner gerne må tillægge os.
    Men go read. Der er mere til historien.

    Svar
    1. Maude Forfatter

     Jeg skal da i dén grad til at læse på lektien!! Tusind tak for din udførlige forklaring, K. Stender! 😘

     Svar
 2. Monica

  glimmer på – altid en vinder… bare spørg Hella Joof !
  men jeg er nu enig med mand – og jeg har ikke engang mødt dig IRL – du er skøn som du er !!

  Svar
  1. K. Stender

   Glimmer på – hørt. Jeg grinede, så huset rystede af den bog. Til alle voksne kvinder, der endnu ikke har måttet fået læst Papmachéreglen – bare få fat i den. Der er en god grund til at jeg var nr. 36 i bibliotekskøen. Til gengæld er den hurtigt læst 😉

   Svar
 3. Ellen

  Det vil nok blive taget ilde op, hvis du prøver at få fat i kronjuvelerne, men det med smøgen skulle da nok kunne lade sig gøre … er bare ikke sikker på, at det er det, der gør forskellen 😉
  Hvorfor er man ALDRIG tilfreds med sit hår?

  Svar
  1. Maude Forfatter

   Det er nok en eller anden naturlov, tror jeg? Men det er virkelig meget mærkeligt! 😂
   Bortset fra det, så kan du tage det ganske roligt: Jeg holder snitterne fra kronjuvelerne!

   Svar
 4. Celena

  I know.. I know… all the girls with straight hair want curls and all the girls with curly hair want it straight. I am a member of the flat, helmet hair club so I admire your (and Miriam’s) curls! A friend of mine (with curls) always said that she would never see a stylist who didn’t have curly hair themselves 😉
  I am thinking that I am going to go with the glitter look 😉

  xox

  Svar
  1. Maude Forfatter

   Actually, I don’t ever think I saw a stylist or a hairdresser with curls? Not ever, and I think I would have noticed since I always want the hairdresser’s hair. Always! Unless it’s a man and he is balled. No, actually, even then I’m still gonna want his hair!… 😂 – but it’s nice to know they’re out there, somehow!

   Svar
 5. Ida

  Omg, det taler til mig det her indlæg! Dit hår ser så SMUKT ud hvad jeg har set. Let it loose woman! Jeg måtte lige guide vores air bnb gæster ind i mit klædeskabe mørkeste hjørne fordi jeg var kommet til at skrive at vi da havde en hårtørre i lejligheden. Men jeg skrev sgu da ikke, at jeg vidste HVOR den var. Kh fra din fellow knold/hestehale guilty in charge internet-ven

  Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.