Mere nyt fra vasketøjskurven

Som jeg ved tidligere lejlighed ikke har undladt at påpege, vaskes der en del sokker og strømper hjemme hos os.  Det spøjse ved dem er, at når de er blevet vasket ofte nok, bliver de på magisk vis til en slags onesize-strømpe. Med andre ord bliver de sådan en udefinerbar og stiv tøjtingest, som kan være alt lige fra en størrelse 28 til en størrelse 39. Det har muligvis også noget at gøre med vores vaskemaskine, som pt. læner sig op af noget livredende førstehjælp (vi taler om tøj, som alt for tidligt bliver forvasket, skjoldet, stift og gråt. Ikke kønt. Kan ikke helt regne ud om der er tale om manglende afkalkning, eller om det skyldes at min vaskemaskine befinder sig på randen af sammenbrud. Så langt rækker mine vasketøjskompetencer ikke….
Måske jeg bare skulle begynde at gå lidt mere i batik?…..).

Nå, tilbage til sokkerne, som jeg kom fra:
Fordi vi vasker så mange, og fordi de pludselig ændrer facon eller størrelse, vil skæbnen det også ind i mellem, at en enlig sok eller to ikke kan finde sin rette makker.
Til kampen mod sokkekaos, har jeg opfundet et koncept.
Konceptet er en sokkepose.
Jeg bruger de dersens stofposer man nogle gange får med i købet når man handler børnetøj i de små butikker, men man kan selvfølgelig også sagtens bruge en pose fra Netto eller en småkagedåse, hvis man er til det. Det smarte ved poserne (synes jeg selv) er, at de kan hænges på et dørhåndtag på bagsiden af en dør, for eksempel ind til soveværelset, som i vores tilfælde (så fylder de ikke så meget, og man kan ikke umiddelbart se dem).

IMG_Strømpepose

Som det fremgår af billedet har jeg faktisk to poser, for jeg har også én til vanter…

Når jeg så støder på en single sok eller ditto vante, ryger de bare ned i posen, hvor de ligger fint til der på et tidspunkt er lidt lavvande i den øvrige sokke-/vantebeholdning.
Så tømmes poserne, og man kan se hvor meget der reelt har hobet sig op.

Indholdet at vanteposen:

IMG_Handsker

Resultat: Ingen match. Nogle af dem har ligget i posen i flere år, måske de bare sku smides ud….
Den bliver ikke tømt så tit.

Indhold af sokkeposen (den bliver heller ikke tømt så tit…):

IMG_Strømper fra posen

Resultat af sokkeposetømning i denne omgang:

IMG_Strømperesultat

Otte par! (Husk, det er de små ting i tilværelsen, vi glæder os over…)

Nogle sokker forbliver dog uden mage. Trist.
Overvejer et minuts stilhed til minde om de hedengange sokker.

Amen.

Undskyld. Man skal ikke sammenblande Guds ord og sure sokker
(Norsk ordsprog). Lad det hermed være dagens vise ord….. (Uden at jeg med sikkerhed ved, hvad der hentydes til)…

God dag til dig derude!

8 tanker om "Mere nyt fra vasketøjskurven"

 1. stine

  Hader sokkekaos helt enormt! så derfor er der hos indført sokkeklemmer (og det er et produkt der eksisterer), den sættes på strømperne når de bliver lagt til vask og følger strømperne helt til man tager dem på igen.. Så skal man kun forsøge at samle dem, der er smuttet ud af klemmen 🙂
  Kedeligt og lavpraktisk, men det fungerer..

  Svar
  1. Mor-monsteret fra Skøre liv Forfatter

   Kære Stine –
   Tusind tak for din kommentar! Ja, sokkekaos er bare noget af det værste!
   Jeg er glad for at høre, at du har et koncept der fungerer: Sokkeklemmer: Det er hermed anbefalet (jeg må på jagt….)!

   Svar
  1. Mor-monsteret fra Skøre liv Forfatter

   Kære Humanisten! Ja, det er noget værre noget med de enlige strømper… Jeg har en kollega, som har en god teori om fænomenet; jeg håber hun skriver en kommentar her på bloggen, så vi kan blive lidt klogere!
   Tak for din kommentar!

   Svar
 2. Maibritt

  Som lovet, så gjort 🙂

  Jeg synes de der poser er ret lækre – OG smarte! Jeg påtænker at indføre konceptet i de nordlige forstæder (nu vi ikke har au-pair til at tage sig af sådanne trivielle hverdagsting).

  Når nu din vaskemaskine afgår ved døden, så skal du have den udgave, som min svigermor har – den spiser nemlig ikke sokker! Kan det virkelig lade sig gøre, spørger du? Ja – det kan det åbenbart. At det så muligvis er verdens eneste vaskemaskine med indbygget jeg-spiser-ikke-sokker-men-sørger-for-at-alle-sokker-der-lukkes-ind-også-kommer-ud-igen-filter det er en anden sag. Der er i virkeligheden nok tale om en fejl-produktion, eller endnu mere sandsynligt; en beta-model, der hurtigt blev droppet af producenten, men på mystisk (måske i virkeligheden suspekt?!?) vis alligevel endte på markedet og dermed hos svigermor…..
  Jeg har nemlig en teori om de der sokker og vaskemaskiner – nogle vil nok mene det er mere hen ad en konspirations-teori på højde med mordet på JFK og månelandingerne. Jeg er sikker på, at alle vaskemaskineproducenter er i ledtog med alle sokke-producenter – et world-wide kæmpe-kartel, der samarbejder om at få sokker til at forsvinde på mystisk og sporløs vis således, at vi alle sammen er nødsaget til at købe flere sokker. Ahrhhh, tænker du – er det ikke lidt søgt? Muligvis – men tænk på hvor mange sokker du og din familie mister på årsbasis. Bevares – vi skal alligevel have nye sokker af og til på grund af slitage og fødder der vokser, men hvert eneste sok, der mistes “før tid” skal erstattes og det bliver alligevel til en god pose penge, tænker jeg…… Mon ikke bagmandspolitiet kunne finde talrige eksempler på direktører og bestyrelsesformænd i vaskemaskinebranchen, der har aktier i lige netop sokkefirmaer??!?? Just saying…..

  Svar
  1. Mor-monsteret fra Skøre liv Forfatter

   Kære Maibritt! Jeg er VILD med din teori!! Jeg vil også have mystisk beta-model-vaskemaskine…!!

   Svar
 3. Liv ☆

  Jeg har en sokkekurv – eller det vil sige, det er gentligt en kurv der tilfældigvis står i entreen fordi den aldrig er kommet længere, og i kurven ligger en sammenklappet gummibåd, og enlige strømper stikkes så ned under gummibåden. Samme koncept.
  Har a.l.d.r.i.g. haft 8 match på én gang. Max 1 eller 2. Trods det at kurven som i næsten aldrig tømmes. Så jeg bøjer mig i støvet for dine 8 par!

  Svar
  1. Mor-monsteret fra Skøre liv Forfatter

   Kære Liv!
   Gummibåd til sokker – det er da for sejt!! Det kan være jeg skal overveje det koncept! Det ville ungerne helt klart også synes var væsentlig sejere end et par poser. Som de dog ikke ved eksisterer…. Ak. Der er allerede kommet flere sokker i siden sidst, men gider ikke tømme den endnu!
   Tak for din kommentar!

   Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.