Når man gør kål på sit helvedeshjørne

I de sidste par dage, har jeg tullet rundt for fuld udblæsning; jeg har fikset og ordnet. Og på sin vis elsker jeg det virkelig. Jeg har båret juletræet ud, og købt nye blomster. Og soveværelset har fået en makeover.

Jeg undrer mig lidt over mine fokusskift fra tid til anden – kender du det? Det er som om, man tager tingene lidt i etaper? Så har man en periode, hvor man måske læser meget, eller det kan være man syr på et eller andet, hvad ved jeg. Og så er det som om alt andet bliver nedprioriteret. Og lige nu er det som sagt hjemmet, der har været i centrum.

Jeg er vågnet op med et tilsyneladende kompromisløst behov for at rydde op, smide ud, grovsortere og polere. Det er ikke det hele, der er gået lige efter planen. For eksempel har jeg en række sorte rammer, der var falmet en del, og så var det jeg tilfældigvis fandt noget sort hobbylak i skuffen, som jeg (efter at ha’ fundet en egnet pensel i ungernes farveladegemmer) med lidt løs hånd forsynede rammerne med. Hverken rammer eller pensel bliver nogensinde sig selv igen, så…

Og nå ja, så var der også den overfede skammel jeg fandt før jul, som jeg tænkte skulle være grå. Jeg elsker grå, men det er tilsyneladende helt umuligt at finde den rigtige grå farve. Hvis du har læst med meget længe, og har hukommelse som en elefant, så husker du måske at jeg på et tidspunkt havde en udfordring med nogle køkkenstole, som også skulle være grå, men som ganske utilsigtet fik farve af noget, der hører til i et lokum – dog med et twist af lilla.

Hvad er det der sker, når man vandrer ind i en malerforretning, og beder om noget grå maling? Man får stukket femtusind mikroskopiske farveprøver i hånden, og sandsynligheden for at man vælger den farve, man ikke vil have, er cirka 99,99%. Således også i det konkrete tilfælde. Men den forkerte grå farve anno 2017 var heldigvis ikke så forkert, som i tilfældet med køkkenstolene. Vi er ovre i den gråbrune genre a la noget canadisk brunbjørn slash grizzly bear om du vil, og det er faktisk ok:

RAL 7022, mine damer og herrer:

Det bedste ved denne omgangs oprydningsvanvid er, at jeg har fået gjort midlertidigt kål på helvedeshjørnet. Du ved, der hvor alting hober sig op. I vores helvedeshjørne boede der indtil for få timer siden gamle sportstasker, kvitteringer på cykler købt i 2006 foruden Mands kostume fra sidst han var til Bay Watch-temafest, og jeg kunne blive ved. Alt udefinerbart med andre ord. Jeg overvejede lidt at poste et førbillede, men det var simpelthen for grusomt. I stedet flasher jeg det opdaterede helvedeshjørne, som ser nysseligt ud i cirka fem minutter endnu inden bjørnebanden kommer hjem fra deres håndboldeventyr i det svenske:

Men altså. Det kan også blive for meget af det gode. Det er dér, jeg er lige nu. I min jagt efter inspiration, har jeg efterhånden gennempløjet i omegnen af en milliard gamle boligmagasiner, og nu er jeg fed up. Hovedet på sømmet var utvivlsomt da jeg stødte på en boligreportage fra en af podernes klassekammerater. Så gav jeg op. Vi har ikke en chance. Og mens jeg var ved at drage mit sidste suk i denne henseende, så var det, at jeg fik dødsstødet i form af det her fif:

Og bare til orientering: Nej. Jeg har ikke et stort rum, som jeg ikke ved, hvad jeg skal gøre ved, og hvor jeg kan placere en blomsteropsats midt ude i intetheden. Hvis vi ikke var mennesker hjemme hos os, ville vi med al sandsynlighed være burhøns.

Amen. Og nu er jeg relativt kvæstet. Kaput. Orker ikke mere spurten rundt og gøren ved. Enough is enough. Så nu er der dømt fjerner og tomme kalorier.

(Frailty, thy Name is Woman)

G’nat – og på forhånd godt nytår – til dig fra mig… ❤

18 tanker om "Når man gør kål på sit helvedeshjørne"

  1. Maude Forfatter

   Tusind tak, søde Marie, det er også lige før mine arme falder af nu…. Og rigtig godt nytår til dig! 😘

   Svar
 1. Anne R

  Jeg ville så gerne have set hjørnet FØR! Så kunne jeg måske føle mig helt normal.
  Mht boligmagasiner, jeg bliver sgu handlingslammet af dem! Pludselig ved jeg knap nok, hvad jeg kan lide. Det hele er jo pænt. Og hvilken stil er/har jeg mon??

  Svar
  1. Maude Forfatter

   Ved du hvad, det sender jeg da fluks til dig! ❤️ Så håber jeg du føler dig helt normal – jeg postede faktisk før-billedet på Instagram, hvor jeg blev spurgt om jeg virkelig kun havde ét helvedeshjørne, og til det er svaret: Nej. Vi har adskillige… Jeg bliver også altid forvirret af boligmagasiner, så lige nu kan man vist sige, at forvirringen er total! 😂
   Kram til dig ❤️

   Svar
   1. Anne R

    Hov, jeg troede, mailen var spam (Crappy Mum lyder jo liiiidt suspekt, hahaha!). Men nu har jeg set billedet og har kun et fnys til overs for dit helvedeshjørne. Det var sgu da ikke så slemt 😂.
    Det er kun de der sportstasker, der skæmmer, for sådan nogle kan man bare ikke pakke ordentligt sammen.

    Også rigtig godt nytår til dig derinde i storbyen🎉

    Svar
    1. Maude Forfatter

     Jamen, det er også fordi jeg er mega-suspekt, og bijobber med at sælge koboltblå fake-medicin til mænd med rejsningsproblemer 😝.
     Fnys, siger du?! Det er kun fordi du ikke kan se det fulde omfang, kan jeg godt garantere dig!…. Og ja, sportstasker kan være virkelig skræmmende! 😵
     Pas på dig selv, derude!

     Svar
 2. Emilie

  Åh det kender jeg godt – de der oprydningsflip. Vi har en tilbagevendende juletradition, hvor Manden op til jul taler om alt det vi skal “til bunds i”, mens jeg protesterer og insisterer på, at juleferien skal gå med at køre kager ned og se julefilm. Og hvad sker der? Manden drikker kaffe og spiser kager, og jeg finder et eller andet akutvigtigt projekt, og styrter rundt hele ferien. Denne gang er det projekt “pil tre køkkenskabe ned og find plads til deres indhold et andet sted.” Et meget rodende projekt skulle jeg hilse og sige. De andre skabe bliver sjovt nok ikke større af, at man fjerner de tre.

  Godt nytår og god Marabou!

  Svar
  1. Maude Forfatter

   Ja, det lyder faktisk som et ret omfattende projekt, nu du siger det!… Det er sjovt, herhjemme er Mand næsten aldrig fortaler for oprydningsprojekter – så det er med at gå til makronerne når man har muligheden. God arbejdslyst med køkkenskabene, og rigtig god Marabou til dig også! Undskyld, godt nytår! 😘

   Svar
 3. Randi

  Det er dejligt, når man pludselig får energi til at gå i gang med en eller anden opgave, man har syltet længe. Dit hjørne er blevet pænt – ikke noget helvede der mere 🙂
  Rigtig godt nytår til dig og din familie!

  Svar
 4. Maria

  Ork ja, det kender jeg godt, det der med at fokusere på ét område ikke perioder, og et andet (100 andre ) i andre perioder. Oprydnings-amokka går jeg med garanti i, hver år efter jul og godt ind i januar. Og jeg ELSKER det. I udgangspunktet i hvert fald. Men så kommer jeg altid til at gå i gabg med for store projekter, og alt ender i et vanvidskaos. Hver.eneste.gang.

  Pænt hjørne der i øvrigt 👌 Jeg har forresten heller aldrig haft problemer med et stort rum uden noget at fylde i det. Har 3 børn, hund & kat. Og mand. – ergo der mangler ikke fyldting her hjemme.

  Godt nytår 🎉 Må det være fyldt med chokolade og godt humør.

  Kh Maria.

  Svar
  1. Maude Forfatter

   Og ostepops – fyldt med ostepops også! Vanvidskaos er den helt rette betegnelse, det er så præcist udtrykt! Ønsker dig og dine alt det bedste i 2018, og glæder mig til fortsat at følge med hos meremaria.dk ❤️

   Svar
 5. Ellen

  Altså … hvem har dog “et stort rum, der virker lidt tomt”? Medmindre man bor i et slot …
  Af samme grund har jeg heller ikke et eller flere helvedeshjørner – jeg har et helt helvedesrum, hvilket er godt for fraværelsen af helvedeshjørner, men ikke godt for hyggen i det pågældende rum 🙂
  Og dit hjørne er blevet meget fint. Meget lidt helvedesagtigt 🙂

  Svar
  1. Maude Forfatter

   Hehe!… 😝 Et helvedesrum! Sådan et ville vi også have, hvis ikke vi havde hjemmeboende poder. Den dag de flytter hjemmefra tror jeg Mand sætter sig på samtlige værelser – og gør dem til helvedesrum! 😂

   Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.