Når ting strander

Eksempel på et af mine evindelige suk:

IMG_1474

Cykelpumpe, som på tiende dag holder parkeret i køkkenet. Hvem har sat den der, og endnu vigtigere: Er der nogen, der har tænkt sig at fjerne den??!

Rod er per definition malplacerede genstande. Derfor er denne cykelpumpe nedgraderet fra at være klassificeret som nyttegenstand til at være stemplet som ’rod’, og til at være noget, som jeg i ramme alvor bare overvejer at smide ud. For at undgå at se på den, og falde over den, og fordi den befinder sig hvor den gør, altså i mit køkken af alle steder.

Jeg prøver nogle gange at fortrænge de malplacerede genstande i håb om, at tingene så af sig selv, eller ved hjælp af nogle andre personer end mig, finder tilbage til det sted, de kom fra.
For jeg mener, de havde jo lissom en plads et eller andet sted, før nogen gjorde dem til rod? Eller hvad?

Jeg undrer mig lidt over fænomenet. Og det som er pudsigt (men måske mindre pudsigt end ovenstående, i virkeligheden), er nyindkøbte ting, som også mange gange bare står.
For eksempel posen fra Apoteket.
Det, som nu engang skulle hentes på Apoteket, er blevet indkøbt og hjembragt af Mand. Og placeret på kommoden i entréen, hvor det så står et par dage. Hvorefter jeg bliver lidt træt af, at have det stående derude (hvor der i forvejen hurtigt ophobes en trilliard ting), og flytter det ind på spisebordet (NU må ‘nogen’ da få øje på den, og tænke på at få den pose tømt, og stille tingene på plads, tænker jeg).
Pose står dernæst på spisebordet en halv dags tid, indtil der skal spises aftensmad. Herefter rykker posen (af sig selv?) over på skænken. Efter yderligere et par dages betænkningstid bliver pladsen på skænken for trang, og jeg flytter nu posen ud på kommoden på badeværelset, hvor jeg tænker at hovedparten af posens indhold må høre til. Pose flyttes senere af ukendt person fra kommoden og ned på gulvet.
Og der står den sådan set endnu.

Det kan faktisk være ret underholdende at følge rejsen for sådan en pose, igennem hele lejligheden. Når man først har fået øje for processen, altså. Og dog, måske ikke helt alligevel, når det kommer til stykket…

Tilbage er spørgsmålene:

 • Bliver posen nogensinde tømt?
 • Hvad sker der mon med cykelpumpen?
 • Hvorfor er Mand ikke tankelæser? Eller måske er han netop dét?

Dagens kommentar
(Eller hørt hos lægen forleden):

Mindste Pode: ”I går var det min fødselsdag!
Lægen: ”Nå da!”
Mindste Pode: ”Jeg blev FEM år! Og når vi er færdige, så skal vi hen på posthuset, og hente en pakke fra min onkel!”
Lægen: ”Wauw…”
Mindste Pode: ”Ja! Og han bor i USA! Og han har MEEEEGA-langt hår! Og er sort!”
(Ja, det er så noget helt nyt!…)
Nogen er tilsyneladende ikke længere ked af at tale med lægen…

20 tanker om "Når ting strander"

 1. Liv ☆

  Ser frem til opdatering på apotekerposens rejse! En helt ny måde at anskue rod på. Tak skøreliv.dk Jeg tror nu, at jeg vil få nye øjne på mit (jeg mener: vores) rod. Gad vide hvordan det rejser. Har i øvrigt også en kommode i entréen, hvor ting har en sær tendens til at hobe. Til gengæld har jeg en yngstemand på 8 år, som fortsat helst ikke taler til lægen – han prikker altid til mig og siger “du svarer”. Så thumbs up til mindste pode. Igen 🙂

  Svar
  1. Mor-monsteret Forfatter

   Kære Liv!
   Monstro der simpelthen er rejsemetoder, som vi ikke kender noget til? Måske findes der virkelig nisser, fraggler eller hvad ved jeg?
   Jeg kan godt forstå din pode ikke taler med lægen, det er også sådan nogle underlige typer…. Men han giver teten videre til dig; det er da super-fikst!!👍

   Svar
   1. Liv ☆

    Bukler! Som stor fan af Peddersen & Findus, må det være buklere der bor her – og som hjælper rodet med at rejse rundt?! Hvad er der sket med cykelpumpen nu?

    Svar
    1. Mor-monsteret Forfatter

     Jep, det må være buklere, du har helt ret!
     Cykelpumpe er væk nu… Til gengæld har jeg et rødbedeglas, som bliver observeret 😄

     Svar
 2. Dorte

  Haha – sådan er det også herhjemme selvom et friskt lille projekt “hus til salg” gør lidt ved ens evne til at få flyttet tingene – ikke at jeg kan anbefale den metode, den er godt nok effektiv, men også ganske udmattende mentalt og fysisk. Vi diskutere nogle gange møbler udfra devisen – har vi vitterlig brug for endnu en flade at sætte ting på? God rejse til apotekerposen, håber den finder et sted hen, hvor den bliver lykkelig 🙂

  Svar
  1. Mor-monsteret Forfatter

   Kære Dorte!
   Det lyder som et glimrende argument for og imod når der skal købes møbler, det vil jeg prøve at huske når vi skal shoppe møbler næste gang!
   Jep, vi håber på en lykkelig slutning for apotekerposen… 😄

   Svar
 3. Ellen

  To be continued …
  Meget interessant med den apotekerpose! Jeg kan dog ikke lade være med at undre mig over, hvordan, eller rettere hvorfor, den kom ind i huset i første omgang? Jeg mener … man går jo ikke på apoteket for at impulskøbe ting, man ikke har umiddelbart brug for, gør man? 🙂
  Jeg synes din mindste er en sej lille gut – han fornyer da bare sin familie, hvis han synes den er for kedelig 😀

  Svar
  1. Mor-monsteret Forfatter

   Kære Ellen!
   Neeeej, det kan der være noget om! Jeg tror posens indhold er noget, som nogen forventer at løbe tør for SNART, og derfor endnu ikke står og mangler akut. Tror jeg…
   Ja, der er fest og farver i Mindste Pode, man ved aldrig helt hvad man skal lægge øre til! 😄

   Svar
 4. Cille

  Det er jo fantastisk – sådan er det PRÆCIS også hjemme hos os. Altså indtil jeg bliver træt af det. Tømmer posen (eller hvad det nu er) og sætter tingene på rette plads. Eller smider det ud. Det er sket. Og det gav ret sure miner 😉

  Svar
  1. Mor-monsteret Forfatter

   Kære Cille!
   Ja, jeg kan godt forestille mig at nogen ku’ gå hen og blive RET sure hvis tingene rent faktisk blev smidt ud… Pt. er Mands forklaring på cykelpumpe i køkken flg.: “Cykelpumpen står i køkkenet fordi vi cykler meget, og derfor er der potentielt set stor risiko for flade cykler. Derfor er det GODT at have en pumpe lige ved hånden!”….

   Svar
 5. Mette

  Ha ha ha ha ha….. Åh, det er ret så spændende med posen og dens indhold som ingen virker til, at have brug for??? Jeg vil vente i spænding på fortsættelsen. Og cykelpumpen som bare står….. Jamen den er rar at have så den må du ikke fjerne. Og så håber vi ingen andre kan finde på at fjerne den:) Herhjemme hjemme bliver vigtige ting lagt smarte steder. Nogen kan så ikke huske, hvor det smarte sted er…….

  Svar
  1. Mor-monsteret Forfatter

   Kære Mette!
   Ja, det er simpelthen så ustyrligt smart med de der super-smarte gemmesteder. Men til gengæld, så roder de da ikke, eller hva’? 😄

   Svar
   1. Mette

    Tja, det er jo så lige det ik’!!! Man skulle jo tro det ikke så rodet ud så med vores smarte steder. Det er så desværre ikke helt tilfældet…. Og ingen har tænk sig at oplyse mig om, hvorfor.
    @Liv ha ha ha smarte steder er smarte indtil de skal findes igen….:)

    Svar
 6. Lene

  Sådanne ting, der står og ikke bliver flyttet, kender jeg alt til. Men det er uden for pædagogisk rækkevidde, så nu har jeg opgivet. De bliver flyttet, hvis jeg bliver træt af dem 🙂

  En opdatering på sin familie er altid skøn, og hvorfor ikke sætte lidt kolorit på familien.

  Apropos smarte gemmesteder. jeg gemte en gang en billet til koncert som gemalen fik i fødselsdagsgave i januar et år (flere år siden). Den blev gemt på et smart gemmested, som jeg dog ikke kunne huske i marts, da den skulle bruges. Heldigvis var det lokalt sted og sælgeren, vores bank, kunne se at jeg var trukket et beløb svarende til billetprisen, så vi kom til koncert. Billetten er stadig ikke fundet!

  Svar
  1. Mor-monsteret Forfatter

   Kære Lene!
   Det er godt at du er konsekvent! Måske jeg skal lære lidt af det…. Ja, jeg har faktisk også ting, som har været væk like forever fordi man fandt det over-smarte sted at gemme dem. Men meget spøjst med den billet!….

   Svar
 7. Birgitte B

  Det kunne have været hjemme hos mig, det der… for dælen de ting bliver aldrig ryddet op. Der er noget med de mænd og et filter for rod. Kh. Birgitte

  Svar
  1. Mor-monsteret Forfatter

   Kære Birgitte!
   Tænk engang hvis man kunne tage patent på det filter, sætte det i produktion og ud på markedet!… Hold da op!

   Svar
 8. Øglemor

  Åhr mand – jeg skal SÅ meget til at iagttage vores rod (som lyder uhyggeligt magen til jeres) på samme måde som dig. Måske det så bliver lidt sjovere, og jeg lader være med at forfalde til martyrrollen og tænke ting som “Det er også altid mig, der skal rydde op” og – i mere desperate stunder undre mig over, om det vitterligt kun er mig, der kan se rodet. Om det findes i virkeligheden. (Det gør det. Red.)

  Da vi flyttede fra hus med garage (som i virkeligheden bare var et absurd stort opbevaringsrum) til lejlighed uden ret meget opbevaringsplads, fik vi i dén grad ryddet ud i tingene. Og ALLIGEVEL flyder alting altid. Det er til at blive vanvittig af – særligt, når ting bare strander. Må hjem og iagttage. Nu glæder jeg mig ligefrem … 🙂

  Svar
  1. Mor-monsteret Forfatter

   Kære Øglemor!
   Ja, det er virkelig helt utroligt med alt det rod, der flyder. Jeg tror det formerer sig, faktisk. Man burde forske i det, og man ville opleve helt nye sider af ‘naturen’ som man aldrig tidligere har vidst noget om… Jeg har pt. et meget stillestående rødbedeglas under observation. Bortset fra, at det næppe flytter sig, så kan det være, at der pludselig er to?!…

   Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.