Noget om forgængelighed og tænder

Børn er fantastiske. Især på film, men mest på billeder (som jo er helt uden lyd…). Særligt billeder af en lidt ældre dato, hvor man kan se hvordan de nu lange og ranglede unger så ud med hvalpefedt, smilehuller og mellemrum mellem fortænderne. Billeder, hvor man mærker fornemmelsen af, at børnene smutter væk, som sand, der glider ud mellem fingrene på dig en sommerdag ved stranden. Disse unger, fanget i et kodak-moment, kommer aldrig tilbage igen. Tiden der gik, og den afstand årene har lagt, som nu popper frem igen lige foran dig, står i skarp kontrast, og gør ondt på den der måde, hvor man bliver bevidst om det uigenkaldelige. Når man ser på billederne ved man det er sandt, at børnene er på vej væk fra dig, fra den dag de bliver født. Og det værste er tankerne der følger: Hvad ville man have gjort om; ville man have været en bedre mor? Jeg tænker nogle gange at hvis jeg startede min karriere som mor med den viden jeg har i dag, ville alting gå meget bedre. Færre ar på podernes sjæle….

Dagens kloge ord

Winnie Haarløv, psykoterapeut:
”Når biblioteket kalder en bog tilbage, må vi aflevere den, og sådan er det også med vores børn – vi har dem kun til låns”.

Marcel Proust:
”The only true paradise is paradise lost”

Ligesom et gammelt billede kan vække alle disse følelser, er der andre ting i hverdagen som bliver åbenlyse i det splitsekund de ændres, og noget bliver uigenkaldeligt, definitivt, endegyldigt: Børn, der får deres første tand, taber en tand, der ændrer deres smil, og aldrig mere skal man se dem, som de så ud før…
Men på trods af mødrenes vemod, så frydes børnene selv. Heldigvis, da.

Tandløs

Og nu vi er ved børnenes tænder….:
Én af poderne tabte for nogen tid siden en tand mens han havde besøg af en kammerat til overnatning.
Min mand spørger den efterfølgende morgen, om tandfeen har været der, hvilket poden bekræfter.
Mig: ”Det er da ellers RET godt gået af tandfeen, at hun sådan kunne kravle hen over Bent” (=kammeraten, red.)
Poden (små-irriteret og himlende med øjnene – jeg tænker, at NU har han luret den!!):
”Mor! Hun har jo ligesom vinger, ik’?!”

Dagens kommentar

www.thesorrybox.com:
”Shit. Tooth fairy forgot to visit my sceptical 9 year old last night :/
Now I’m spinning more webs of lies to get round it. Perhaps the tooth fairy was just fucking knackered and went to bed without thinking about it!

Tandløse fotoshots leveret af Paparazzi  Laila

IMG_tand på hånd

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.