Om at være Asker

Når alting går lidt for stærkt, og livet måske ikke hele tiden er lutter lagkage, skal man huske at nyde det når man endelig får en lille skefuld af cremen. Min egen himmerigsmundfuld fik jeg i dag, da jeg trådte ind i børnehaven for at hente Mindste Pode:

Foran mig står verdens mindste purk, der er ved at blive iført sandaler af sin mor.
“HEJ ASKER!!” læsper barnet højt (og med en del mundvand) ud gennem sutten.

Der er ingen tvivl om at barnet kigger på mig, og at det er mig, der er Asker.
Og når barnet kalder mig for Asker beror det ikke på en tilfældighed, for i børnehaven findes der faktisk en pædagogmedhjælper ved det navn. Han er cirka to meter høj, og beriget med et evigt undrende og småtræt ansigtsudtryk (på ’jeg-var-i-byen-til-klokken-5:35-i-morges-måden’). Sidst, men ikke mindst, er han indehaver af en frisure, der mest af alt ligner Jon Bon Jovis anno 1988 tilsat ekstra krøl:

Eller måske noget Michael Bolton fra samme periode?:

(Lidt fladere i toppen, ja?…)

Nå. Har du typen indprentet på nethinden?
Godt.
Så kan man med disse billeder in mente spekulere på hvorfor purken kalder mig for Asker. Trænger det lille barn monstro til briller?, spørger du måske. Svaret er nej. Jeg kan afsløre, at ungens udtalelse beror på en udseendesmæssig lighed. Og jeg er ikke to meter høj, kan jeg godt slå fast (men okay, det skal retfærdigvis siges, at hvis man – som den lille purk – kun er i omegnen af tooghalvfems centimeter høj, og ser alting fra et regnormsperspektiv, så er en meter og femoghalvfjerds vel det samme som to meter. Stort menneske, same-same).
Dette lader os tilbage med det stenede ansigtsudtryk og/eller Jon Bon Jovi slash Michael Bolton-garnet. Yes. Just lovely. Jeg lader dig om, hvad du vælger at tro.

Med til historien hører, at barnet efter sin spontane “HEJ ASKER!!”–ytring tydeligvis bliver en anelse forvirret da han får kigget efter en ekstra gang (han synes muligvis at Asker har fået lige lovligt mange rynker i løbet af kaffepausen), og moderen til barnet ser ud som om hun bare vil dø. Nu.

Hvor har jeg været i hendes sko i omegnen af en trilliard gange. Men helt ærligt, så er jeg vild med det. Jeg synes det er fantastisk, at være blevet kaldt for Asker, og jeg har grinet af det lige siden.
Lille purk: You made my day!

Bemærk venligst: Ingen dyr eller mennesker kom til skade under tilblivelsen af dette indlæg, ligesom det på det kraftigste skal pointeres, at enhver ytring om den omtalte pædagogmedhjælper, der kan tolkes som negativ i forhold til dennes person, udseende eller virke i den pågældende institution, er ganske utilsigtet.

26 tanker om "Om at være Asker"

 1. Anne

  Jeg synes generelt rigtig godt om dit indlæg, (igen, igen), men jeg lige frem ELSKER dit “Bemærk venligst” afsnit !
  For ja, man må virkelig passe på, og tage sine forbehold i disse tider…

  Svar
  1. Maude Forfatter

   Tusind tak, Anne! 😘
   Ja, man tør næsten ikke mæle et ord om nogen ting længere af frygt for at få kommunen eller andre instanser på nakken!….

   Svar
 2. Ellen

  HA – det ville jeg også være blevet stolt over! Det er da en stor kompliment.
  Meget stoltere, end da en (ældre) pædagog troede, jeg var min nieces mormor. Jeg var 35 år, og niece var 5! Ikke sjovt …

  Svar
  1. Maude Forfatter

   Hmmmm…. Nej, det kan jeg godt se ikke var heldigt!! Måske hun faktisk havde en øjensygdom?….

   Svar
 3. Aargang73

  Uh, jeg tror at du vil blive kaldt Asker fra nu af her inde. Men hvad gør det, både du selv og vi andre fik en skefuld creme! Og måske skulle du prøve en hårkur 😉 Rigtig god weekend

  Svar
 4. Sara

  Jeg kom helt tilfældigt ind på din blog her til morgen. Og så læste jeg det her indlæg. Og så skraldgrinede jeg gennem hele teksten. Jeg sidder helt alene i min seng – helt alene hjemme. Og så skal jeg op og forsvare min bachelor om en time, så jeg er godt nervøs. Men det her indlæg ikke… Aaamen, hvor er det godt skrevet. Er allerede kæmpe fan af din blog.

  Svar
  1. Maude Forfatter

   Tusind tak, Sara, det er jeg virkelig glad for at høre! ❤️
   Rigtig meget held og lykke med dit bachelorprojekt – you can do it!! 👍

   Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.