Om at være en slags flue på væggen

Ældste Pode er som tidligere nævnt gået hen og er blevet en ihærdig og koldblodig Pokémonjæger.
Alt nedlægges uden omsvøb, og i jagten efter Pikachus og udklækkede æg fragter poden nu gladelig sit korpus kilometer efter kilometer rundt i gader og stræder (nogle steder mere hensigtsmæssige end andre). Som regel går de heldigvis et par unger sammen i flok, hvilket giver (forældrene) en anden form for tryghed end når de render rundt alene med snuden nede i iPhonen i de mere skumle ender af parkerne. Men det er alligevel ikke altid, at sådan en lille sammensværgelse af tolvårige drenge kan forhindre uventede og skræmmende hændelser undervejs. Ind til videre dog kun af den uskyldige slags. Som her forleden, hvor Ældste Pode sammen med to andre drenge fra klassen havde mobiliseret sig ned i Frederiksberg Have.
Her gik de lystigt og kækt rundt, indtil – uha – de møder denne her:

Fugl 1

En fiskehejre.

Utvivlsomt en lidt større en slagsen, og tilmed én, der ikke sådan lige er til at bide skeer med.
Hvor ved jeg alt det her fra, og hvordan har billederne fundet sin vej frem til bloggen, spørger du måske?

Det skyldes ganske enkelt, at Ældste Pode, da drengene spottede det relativt monstrøse stykke fjerkræ dér midt på broen, tænkte, at det her krævede noget videodokumentation. Derfor har jeg sådan helt laid back i sofaen herhjemme fået lov til at overvære hvordan det udspiller sig når tre drenge fra stenbroen bryder ud af deres comfort zones, og jager Pokémons i mere naturskønne omgivelser.

Det forløber sådan her:

Drengene har netop konstateret tilstedeværelsen af en stork(?), med stor sandsynlighed af en særlig krigerisk art, og bortset fra at Ældste Pode tænder for kameraet i sin telefon, så står de alle tre fastfrossede og naglede til stedet mens denne ordveksling finder sted:

Ældste Pode: ”Øhhhh…. Er I sikre på det her er en god idé?!…”
Anthon: ”Neeeej, det ville jeg ikke gøre hvis jeg var jer, har I SET dens klør?!”
”Ej for helvede, Anthon!” siger Ældste Pode, flankeret af Tobias, der kommer med nogle pibende bib-bib-bib-bib-lyde i et forsøg på at få fuglen til at lette måsen. Uden held, kan jeg afsløre.

Fuglens meget stenede væsen virker umiddelbart truende på sådan en passiv-aggressiv facon (synes drengene), og de er mere på stikkerne end nogensinde:

Ældste Pode: ”Øh, Tobias, jeg tror vi smutter, ik’? Bare liiiige just in case….” (- pause -) ”Altsååååå, fugl, kan du lige…så’n….smut’?!”
Anthon supplerer: “Ka’ du ik’ godt?….altså……”  (- suk…-) ”…Jeg overvejer bare at gå hen til den.
Men jeg GØR det ik’! Jeg ved ikke, om den vil angribe mig!!”

Herefter vender fuglen sig en kvart centimeter, hvilket afstedkommer stor opstandelse blandt drengene, og akkompagneres af en mængde udbrud:

Ældste Pode: ”OJ!! NEJ-NEJ-nej, så vendte den sig lige!!”
Anthon: ”Ej, hallo!”

Omsider letter fuglen rumpetten (til drengenes store overraskelse (og nogen forfærdelse)), dog kun for en ganske kort bemærkning, og kameraet viser på det tidspunkt dette billede:

Fugl 2

Efterfulgt af dette:

Fugl 3

Nu hvor hejren trods alt ikke befinder sig midt på stien, lister Tobias forsigtigt, som den første, modigt afsted hen over broen, dog så langt væk fra hejren som muligt.
Ældste Pode: ”Ja, det er såd’n lidt øhh……Skal vi smutte over drenge?”
Tobias lister fortsat forsigtigt afsted.

Anthon tør ikke helt, og taler fortsat til fuglen: ”Gå nu hen til dine venner. Dine venner! Derhenne…øhh…. Har du overhovedet nogen venner?”.

Endelig flyver fuglen, og de tre drenge styrter afsted over broen alt hvad remmer og tøj kan holde, mens Anthon jubler: ”Åh, det er godt lavet, Tobias, det virker ALTID!” (som om…)

Ja, nogle gange, så er man virkelig heldig når ungerne kommer helskindede hjem!
Til gengæld, så er jeg faktisk – hvor meget jeg end har imod spil på iPads mm. – virkelig glad for, at de i øjeblikket får både luft og naturoplevelser med fra deres jagt efter små virtuelle kræ.
Når det nu skal være, altså…

Fugl 4

Bye-bye, Birdie!
Who needs the zoo?

Dagens kloge ord

”Hvo intet vover, intet vinder

18 tanker om "Om at være en slags flue på væggen"

  1. Mor-monsteret Forfatter

   Kære Randi!
   Nej, det er ikke småting man sådan kommer ud for når man bevæger sig væk fra asfaltbelægningen! 😝

   Svar
 1. Lene

  Tak for aftenens grin. Hvor er de tre drenge skønne, de er da fornuftige og forsøger også ihærdigt at få den til at flytte sig. jeg ville heller ikke gå forbi, hvis ikke jeg kendte den. Og Pokemon giver da motion.

  Svar
  1. Mor-monsteret Forfatter

   Kære Lene!
   Ja, det gi’r rigtig god motion. Ældste Pode har fået gået over hundrede kilometer med den telefon. Det er alligevel vildt…

   Svar
  1. Mor-monsteret Forfatter

   Kære Birgitte!
   Nej, man skal virkelig være på vagt overfor sådan noget natur-halløj!!

   Svar
 2. Mette

  Ha ha ha ha ha…:o) Griner højlydt og længe for det her er sjovt:) Frederiksberg Have kan være skræmmende. Vi mistede to tennisbolde der. Ingen kunne finde dem…. Det er godt 16 år siden da veninderne og jeg spillede rundbold (og drak en enkelt øl) en søndag der. Noget tog de der bolde derinde mellem træerne……

  Svar
  1. Mor-monsteret Forfatter

   Kære Mette!
   Ja, hvem ved hvad der sker i buskadset i Frederiksberg Have!… Måske er det selvsamme hejre, som for mange år siden spiste jeres bortkomne bolde? Den lever i virkeligheden slet ikke af fisk, men af bolde og boldbats (og sutter fra suttetræet)…

   Svar
 3. Fruen i Midten

  Oh jøsses, håber sandelig, at de aldrig møder en sur svanefar først på sæsonen. Sikke dog en underholdende bivirkning ved Pokemon-jagt 🙂 Iøvrigt sejt, at ÆP straks tænker på at videodokumentere. Måske har han en fremtid som fotojournalist i verdens brandzoner? (Og ja, jeg tænker da straks på Frederiksberg Have som netop sådan et sted 😉 ).

  Svar
  1. Mor-monsteret Forfatter

   Kære Frue!
   Tja, det kan da godt være vi har sådan en up coming krigskorrespondent slash reportagefotograf herhjemme… Han befinder sig også dagligt i en krigszone, så han er utvivlsomt i skarp træning! 😄

   Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.