Pause, Povl.

Der sker et eller andet lige for tiden. Inde i mit hoved. Måske en kortslutning, jeg ved det ikke. Det handler om blomster. Jo, du læste rigtigt. Som i blomster på tøj. Blomster på sengetøj; blomster alle vegne. Jeg kan i slet ikke få nok, hvilket er ret bizart, for jeg kan i virkeligheden slet ikke li’ blomster, sådan på anden måde end the real kind. Jeg tror nok, det er Elisabeths skyld, faktisk, fordi hun en eller anden dag (for nogen tid siden efterhånden) flashede et billede på Instagram af hendes lækre sengetøj (❤). Og jeg er faktisk i tvivl om der er så meget som en lillebitte afbildet gevækst på noget af det, men farve er der i hvert fald. Masser. Og så kastede jeg et blik på vores eget sengetøj mens jeg døde en lille smule af kedsomhed. Og så gik det selvfølgelig hverken værre eller bedre end at jeg lige måtte fyre et halvgammelt gavekort af på nyt sengetøj. Med blomster. Masser af dem. Min teenager kiggede skeptisk på det mens han mumlede ting som “Okay, seriøst?!” og “Hvad siger far til det?” og hvad man nu ellers siger når man er næsten 14 år gammel, og af hankøn, ikke mindst. Men Mand mener heldigvis godt at han kan sove natten igennem på et blomsterhav uden at hans mandighed er visnet bort om morgenen. Så blomster it is. Men måske det alligevel er ved at gå lidt over gevind. I weekenden blev jeg nemlig overfaldet af det her pudebetræk:

Og jeg synes egentlig, at det er røv-flot, men samtidig, så ved jeg da bare, at det slet, slet ikke er min stil. Over hovedet. Men nu er jeg alligevel blevet tilstrækkeligt forvirret.

Jeg tænker på, om det mon skyldes alderen? Måske har jeg nået det stade, hvor nogle kvinder begynder at sætte pang på brillen, hvis du forstår hvad jeg mener. Hvor det grå så småt begynder at fylde lidt rigeligt fra toppen og ned, og man derfor beslutter sig for at sætte lidt fut på farveskalaen. Måske er det dér, jeg er? (og hvor tidligt starter den slags egentlig?) Eller måske er det turen til England (for guderne skal vide, de er VILDE med blomster derovre)? Måske hungrer jeg bare kort og godt efter forår. For godt nok er jeg i vid udstrækning relativt stor fan af sne, og synes det er virkelig pænt når vi – hver anden dag – vågner op til et nyt lag, men helt ærligt. Vi er sgu’ da snart i april. Jeg tror måske, at foråret fejlagtigt forsøgte at krydse E45, og i den forbindelse blev ramt af en lastbil med dobbeltanhænger. Det har vist lidt lange udsigter.

Så alt imens vi med åndeløs spænding afventer vejrets udvikling (og ikke mindst glæder os til påskeferien), så klemmer vi ballerne sammen, og holder ud lidt endnu. Og mens vi venter, får du lige et lille uddrag af diverse beskyldninger, fakta og spørgsmål fra min morgenstund:

”Arj!! Du gjorde så jeg fik tandpasta i næsen!”

“Mor, jeg tror ikke, jeg vil være professionel ishockeyspiller alligevel!”
(Øhh, nej?)
”Nej, for jeg kan ikke engang finde ud af at stå på ski!”
Okay, så parkerer vi bare den.

”Mor, hvorfor er det egentlig så svært at komme ud af Nordkorea?”
Den tror jeg OGSÅ vi parkerer, bare lige fem minutter…

”Skal du tisse inden du skal på toilettet?”
(Right, det var vist mig, der stod for den).

”Du skal da vist ha’ et par strømper på, hva’ min skat?”
”Så går du lige ind og henter dem, mor!”
Ææææææ! WRONG answer.

“Mor, hvad betyder det dér 1:16 000 000 nede i bunden af vores verdenskort?”
“Det er målestoksforholdet.”
“Og hvad betyder det?”
“Ja, det betyder, at….. Altså, det betyder, at én tern er lig med…. 16 millioner kilometer…? Nej, okay, lige voldsomt nok. Så er én centimeter lig med… nej, det er endnu værre. Måske er det hele kortet… Nej, fuck det, har du prøvet at Google det?….”
Okay, det var flot.
Vi lukker ned nu.

Godnat og sov godt derude!

22 tanker om "Pause, Povl."

 1. K. Stender

  Måske er det bare noget man skal prøve det, det med blomstret sengetøj. Jeg har været der i barndom og ungdom, så nu sover jeg i striber, ensfarvet og gerne ugler, hvis ellers ikke de var udgået i Ikea. De blev vist udkonkurreret af guldsmede eller sommerfugle uden, at Verdensnaturfonden gik ind i sagen.

  Så jeg ved ikke, om det har noget med gråt at gøre. Det med blomsterne altså. Uglerne må man spørge efter på den svenske ambassade.

  Blev meget tidligt grå eller bare blond i en sen alder, alt efter hvordan man betragter det.
  Nuvel, jeg har en ed med mig selv om at overlade de store Dame Edna pangfarvede til andre medsøstre og er godt tilfreds med mit grå stel på…nej jeg vil ikke tælle, hvor mange år. Vig fra mig hr. Optiker med tillægsuddannelse i salg af briller til damer over 40. Retfærdigvis har jeg en meget meget sød (mangeårig) optiker, som støtter mit årelange genbrug af stel, så det var ikke en kritik af nogen. Og alle har ret til en festlig brille.
  Nå, men sønnike fik bragt teenagehjernen i svingninger og nåede efter 15 minutters roden rundt i nedsmeltede nuller og hjerneceller frem til resultatet, at 1 enhed på kortet måtte være 160 km. Så diskuterede vi lidt om det mon var 1 cm eller en mm, for hvis det var et verdenskort blev det måske liiige vel stort til en lejlighed? Måske var det et Europakort -eller 1 mm. Nuvel, således bredte underholdningen sig i det virtuelle rum fra et sted i det Københavnske til et stenkast fra Reservatet.

  Svar
  1. Maude Forfatter

   Tak for din skønne kommentar, K. Stender – jeg elsker virkelig når du havner i mit kommentarfelt! ❤️ For nu at tage det hele fra en ende af: Uglerne har jeg endnu til gode, og hvis det pludselig kommer over mig, ja… så må jeg vel en tur forbi den svenske ambassade! Og imens, så tænker jeg, at blomsterne er en fase. (Deterenfasedeterenfase)…. For ellers er jeg i virkeligheden også allermest til grå og striber, og det lyder til at jeg har det helt lissom dig på mange områder!
   Tak for indsatsen med målestoksforholdene! Det er en centimeter, der er lig 160 kilometer, for en centimeter på kortet svarer til 16 millioner centimeter, så din pode har helt ret i de 160 kilometer. Så vidt jeg har regnet mig frem til!…. 😂

   Svar
 2. Anette

  Jeg vil helst ha lilla på mit sengetøj ☺ gerne blomster men, også abstrakt….

  Spænende morgensamtaler….. lidt intressant den med toilettet 😂
  og målestok… formoder du var træt.
  1:16 000 000
  1 cm på kort = 16 000 000 cm i hvirkeligheden verden
  16 000 000 cm = 1 600 000 m = 1 600 km

  Svar
 3. Birgitte B

  Det er vist mangel på forår med de blomster. Forleden var jeg ved at købe en top med blomster. Og det er slet ikke min stil 😆
  Kh Birgitte

  Svar
  1. Maude Forfatter

   @ Birgitte: Men DU havde trods alt jernvilje og selvindsigt nok til at slæbe dig selv væk fra blomstertoppen! 🤘

   Svar
 4. Fruen i Midten

  Det er mangel på forår. Helt klart! Vi er jo alle ved at blive bimse, fordi det bliver ved med at være vintersurt 🙁

  Jeg kan godt lide ældre damer med lidt ‘pang på brillen’. Til gengæld står jeg helt af, når det, der først var et forsøg på at dække grå hår, udvikler sig til bedstemødre med ravnesort hår. Det holder bare ikke.

  Svar
  1. Maude Forfatter

   Ja, lidt bims bliver man sgu’! Jeg er SÅ glad for at der findes kvinder både med og uden pang på brillen – tænk hvis vi alle var ens – kors, hvor ville det være kedeligt! 🙃

   Svar
 5. Marie

  Ældre damer med pangfarvede briller og en stor, tung psykologhalskæde holder max. Jeg glæder mig til, at det sker for mig. Men jeg kan bedst lide helt hvidt, rent og knitrende sengetøj (: Det med kortet det kunne så meget være sket herhjemme, min mand må stå for hjælp til alle fremtidige matematiklektier (hvis de stadig får sådan nogle for i skolen 🤔).

  Svar
  1. Maude Forfatter

   Jeg overlader alt med matematik til børnenes far. ALT! Faktisk er jeg stået af på Mellemste Podes 4.klasses matematik. Og det er mig, der skal forestille, at være relativt veluddannet. Men bortset fra det, så glæder jeg mig helt på dine vegne til du når pang-brillealderen! Det bliver sgu’ en fest! 💕

   Svar
 6. Ellen

  Du går da all in, når du går 😀
  Jeg svor til hvidt eller i hvert fald lyst sengetøj, inden vi flyttede til Den Stråtækte, men nu har jeg købt et suuuperromantisk sæt til vore gæsteværelse; lyst beige, med diskrete, bordeaux blomsterranker. Passer perfekt!
  Og helt ærligt: Man kan da ikke køre med det samme sengetøj hele livet, vel? Også på det område må der forandring til, hvis ikke det skal blive for kedeligt 🙂

  Svar
  1. Maude Forfatter

   Ja, forandring fryder! Så må vi se hvor længe der går inden jeg får pip af det!… 😂

   Svar
 7. S.

  Åhhh Gud så vælger jeg helt klart blomstret sengetøj frem for pangpå brillerne. Jeg har nemlig briller. Og har hele mit liv synes at de kvinder der sætter pang på brillerne eller går i grønne læderstøvler der passer til deres hjemmesyede tøj er kiksede. (Ja sådan en er jeg – lidt fordomsfyldt åbenbart…)
  Og puden – den er fed! Nyd ferien Maude, kh S.

  Svar
  1. Maude Forfatter

   Ja, puden er ret fed, ikke?! Og jeg går også planken ud med det blomstrede sengetøj – så håber jeg at jeg har fået stillet min trang… 😝

   Svar
 8. Celena

  I am soon 48 years old and I bought bright pink Adidas running shoes. One of my students even said that they were “dope”. I think that it is either a result of my age or the fact that I am the only female in my house 😉
  Love the morning chatter at your house. Like I have said to you before, it feels very familiar. Cosy.
  Have a good rest of the weekend xox

  Svar
  1. Maude Forfatter

   And a nice Sunday to you too! ☀️ My running shoes are sort of pink too – and maybe it simply is due to the fact that we’re outnumbered by boys! 😂

   Svar
  1. Maude Forfatter

   Såmænd bare i H&M (home) til kun ganske få penge. Rigtig god jagt, håber du finder den! ❤️

   Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.