Perfekt versus uperfekt eller uperfekt versus perfekt?

Det er lidt interessant, at ”det uperfekte” er på vej frem. For hvad er uperfekt? Og hvad er i virkeligheden perfekt? For hvem? Er det nu perfekt, når det ydre er uperfekt? Og er uperfekt perfekt mens perfekt er uperfekt? Jeg bliver en lille smule forvirret, og det gør du muligvis også.

Grunden til at jeg stiller alle disse scenarier op er, at jeg har gået og funderet en lille smule over skismaet. Der er på et eller andet plan ingen tvivl om, at mange af os, er ved at kløjs i billedet på det perfekte (altså det ’ydre’ perfekte). Derfor er der nu mange, som efterhånden tør stille sig op og sige: ”Hjemme hos os, vil jeg sgu’ hellere være sammen med mine børn frem for at støvsuge. Derfor ligner det Beirut hjemme hos os”.
Det er jo et eller andet sted vældigt forløsende.
Men, tænker jeg, måske er den hellige grav ikke nødvendigvis velforvaret af den grund.
Jeg tænker selvfølgelig ud fra mit eget point of view. For jeg overvejer faktisk til tider den mulighed at lade støvsugerdyret samle støv i kosteskabet, hvorefter jeg helt bevidst vælger ikke at gøre det. Jeg tilvælger altså støvsugningen. Eller rettere: Jeg fravælger samværet med mine børn til fordel for samvær med f.eks. den famøse støvsuger. Jeg holder faktisk af det frirum det giver at være omgivet af den enerverende larm fra slamsugeren, undskyld støvsugeren, helt uden for rækkevidde i forhold til andre mennesker (læs: børn), der måtte ønske at skabe kontakt for at få stillet basale behov, som de i virkeligheden ofte selv kan dække. Det, synes jeg, faktisk kan være et befriende lille åndehul. Og det er noget rigtig fy-ha at mene, skrive og gøre, det ved jeg godt, men det er sådan det er. Er jeg så uperfekt med uperfekt på (uperfekt fordi der så er lidt styr på de ydre rammer, og mere uperfekt fordi jeg har fravalgt samvær med mine børn)? Og gør dette ’uperfekte i anden potens’ mig perfekt (minus og minus giver plus)? Næppe. For faktisk er der vel ingen konklusion der let kan sluttes andet end at enhver vurdering altid vil være subjektiv uden spor af den endegyldige sandhed – hvis den findes.

Som bibemærkning vil jeg også lige tilføje, at der også er aftner hvor jeg langt hellere vil tage køkkentjansen end jeg vil putte børn. Ikke fordi jeg ikke holder af mine børn, men simpelthen fordi der er RO i køkkenet. Gryder og tallerkner opfører sig som regel fuldstændigt forudsigeligt, og får sjældent nedsmeltninger midt i processen.
Sandheden er, at klokken lidt i puttetid har forældrene i lige så høj grad som poderne brug for forudsigelighed hvis man skal undgå ufrivilligt at blive en del af et Anders And-scenarie, og forudsigelighed er i den grad en mangelvare, når der er børn involveret.

Af årsager der ikke står helt klart for mig har jeg lyst til at understrege disse to sætninger:

 • Det gode liv er bedre end det perfekte liv
 • Alt er relativt…..

PS fra mig: Min mands farmor lod mig på et tidspunkt vide, at hun fortrød al den tid, hun havde brugt på at gøre rent og ordne ’uvæsentlige’ ting. Så direkte som nu en dame i 90’erne kan sige den slags uden at afsværge sin religion fuldstændigt.
Meget tankevækkende.

God nat, og sov godt……

***

Entreen hjemme hos os, som den så ud i morges:

IMG_Entre

Perfekt eller uperfekt?
Den opmærksomme iagttager vil bemærke den dårlige og grynede billedkvalitet: Perfekt eller uperfekt?

Ingen tvivl om dette billede: Fuldstændig perfekt!:

IMG_Røde blade

Fotograf: Paparazzi Laila

2 tanker om "Perfekt versus uperfekt eller uperfekt versus perfekt?"

 1. Macu

  Hvor tankevækkende.
  Nogen gange synes jeg, at det er pinligt, at der ligge 2 dage gamle madrester under spisebordet og så støvsuger jeg, men er det så mest fordi jeg synes at det er pinligt, hvis nogen skulle se det, eller er det når jeg selv synes det er ulækkert og hvad tænker mine børn om det. Vil de helst have tid med mig eller et rent gulv til aftensmaden og hvis jeg nu ikke havde støvsuget ville jeg have brugt tiden med mine børn, eller på at læse din blog.
  Uperfekt i anden potens

  Svar
  1. Mor-monsteret fra Skøre liv Forfatter

   Kære Macu!
   Beklager mit sene svar til dig, jeg har simpelthen ikke set, at der lå en kommentar og ventede….. Det er altid interessant hvad man prioriterer at bruge sin tid på og hvorfor, jeg er glad for at du valgte at bruge tiden på at skrive en kommentar til mig!
   I øvrigt: Du skulle lige vide hvad der til tider lever under vores spisebord….
   Kærlig hilsen fra mig!

   Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.