Siden vi kom hjem…

 • Har vi haft næseblod, og stoppet toilettet til.
 • Har vi drøftet, om det er amerikansk eller afrikansk fodbold far ser natten til mandag, og hvad forskellen EGENTLIG er?
 • Har vi diskuteret hvorvidt man kan køre fra Esbjerg til Færøerne i tog.
  Mod forventning en relativt lang diskussion.
 • Har vi diskuteret hvorvidt regnvandet, der drypper fra regntøjet, reelt er regnvand eller i virkeligheden klamt slim? Tjaahh…. Hvad tror du?
 • Har jeg lagt ører til følgende:
  “IH!!… Du er bare SÅ SUR!!”
  “Mor, har du lige sovet, eller noget?… Du ser bare så’n lidt ud…”
  “Hvorfor er der ingen der HJÆLPER mig?!”
  “Hvorfor skal jeg gøre ALTING?!! SELV?!!”
  ”Det’ or’ntli’ kedligt, det her!!!”

  Ja, altså, hvad kan jeg sige? I’m trying here!…..
 • Er jeg blevet stemplet som løgner efter at have udtalt følgende:
  “Da JEG var barn fandtes der hverken Ramasjang eller Ultra; dengang var der kun børnetime ÉN gang om dagen i TYVE minutter. Og hvis det var noget bras, de viste, så var det bare ærgerligt, for man kunne ikke sætte en dvd eller en video på, for det fandtes HELLER ikke!” ….
  (Larmende tavshed)…
  “OG”, tilføjede jeg, “Disney Sjov varede kun en HALV TIME, og der var INGEN fredagsslik!” (min mor var tandlæge).
  Forestil dig tre børn med rædslen malet i ansigterne, indtil den ene tvivlsomt siger: “Ahhhhhrrrr….? DÉT passer ihvertfald ikke!!”
 • Har jeg læst korrektur på Mellemste Podes hjemmeopgave, her gengivet helt i overensstemmelse med den oprindelig ordlyd og stavemåde:

“Potræt af Mindste Pode
Mindste Pode er min lillebror. Han er 5 år. Mindste Pode er meget høj af sin alder. Han kan godt lide at gå i sportstøj, men i vedagene er han ligeglad med sine bukser. Nogle gange tror han at en helt anmenelig bluse er en sports bluse.
Mindste Pode har lyst hår.
Han er sej.
Mindste Pode kan godt lide fodbold. Hans ynglingsspiller er andreas Conelius og Ronaldo. Han holder med FCK og Real Madrid.
Mindste Pode kan også lide håndbold. Mindste Pode kan godt lide at lege med lego. Jeg kan godt lide Mindste Pode. Han er sød sjov ra og venlig. Mit forhold til Mindste Pode er godt.
Mig og Mindste Pode kan godt lide hinanden. Mindste Pode går i børnehave.”

 • Denne her hjemmeopgave vil jeg lige prøve at huske, når de tager hinandens tilstedeværelse som en personlig fornærmelse.
  Jeg overvejer at printe den i hobetal, og ekstatisk kaste det rundt i lejligheden som flyveblade.

Dagens sidste ordveksling
(eller næsten, i hvert fald. For det stopper aldrig helt, gør det?):

Mig (til en iPad-spillende Mindste Pode, som jeg forgæves har prøvet at inddrive til en putning i noget der føles som en evighed): “Hvornår bli’r du nogensinde færdig med det dér?”
Mindste Pode: “….jeg tror…i dag?”…..

Take care out there!

img_2037

img_2041

Fotograf: Palle Pophår

31 tanker om "Siden vi kom hjem…"

 1. Søs

  Jeg formoder, at næseblodet og det tilstoppede toilet skete FULDSTÆNDIG uafhængigt af hinanden?

  Og det kan godt være, at fredagsslik ikke var opfundet i din barndoms kernefamilie, men JEG erindrer i hvert fald en lind strøm af KAGE i stedet. Hjemmebagt. Og som regel vellykket. Dog med mere eller mindre levende glasur (hvorfor også bekymre sig om at måle flormelis og vand af). 😀

  Svar
  1. Mor-monsteret Forfatter

   Det skete fuldstændig uafhængig af hinanden! Nogen skulle VIRKELIG meget på toilettet, og brugte VIRKELIG meget toiletpapir…
   Jeg erindrer også med al tydelighed den meget levende glasur (den var helt gennemsigtig når den kom oven på chokoladekage, for eksempel….)
   Den linde strøm af kage, du derimod taler om, den tror jeg havde noget at gøre med hvornår du var der, og hvornår du ikke var der. Klart mere kage når Søs var hjemme ❤️

   Svar
 2. Emilie

  Årh, hvor er det altså bare et fint portræt af den yngste <3

  Synes i øvrigt, at det lyder som en ret smuk togtur fra Esbjerg til Færøerne – uagtet om det kan lade sig gøre eller ej.

  Svar
  1. Mor-monsteret Forfatter

   Ja, det var sådan et fint portræt ❤️
   Tænker også, at det ville være en flot togtur til Færøerne – hvis den kunne holdes ovenvande?…

   Svar
 3. Sandra

  Det er da de mest fantastiske ordvekslinger i har hjemme hos jer. Tak fordi du deler især den med toget til Færøerne. Nej eller den med hjemmeopgaven eller den med børnetime. Måske faktisk dem alle 🙂 håber du fik puttet iPad spillende barn 😉 nyd aftenen, kh Sandra

  Svar
  1. Mor-monsteret Forfatter

   Det er mig, der takker, Sandra!
   Nogle gange spekulerer jeg på, hvordan det overhovedet er muligt, at så mange ord og betragtninger finder deres vej gennem systemet på sådan en eftermiddag?
   Jep, Mindste Pode blev sparket omkuld til sidst 💤💤

   Svar
 4. Ellen

  Jeg gad altså godt være en flue på væggen hjemme hos jer.
  Hvis det ellers er muligt at forestille sig en flue, der skriger af grin sådan cirka hvert femte minut …
  Jeg måtte læse dit indlæg tre gange bare for at være sikker på, at jeg havde fået det hele med. Det fik jeg så allerede første gang, men grinede alligevel højt alle tre gange 😀

  Svar
  1. Mor-monsteret Forfatter

   Det ville da være hyggeligt, hvis du sad der på væggen, Ellen – jeg skal nok lade være med at komme efter dig med fluesmækkeren! Promise!
   Real life, så er det altså ikke helt så morsomt. Ikke altid, i hvertfald… Tror fluen ville fælde en tåre ind i mellem…

   Svar
 5. Dorte

  Jeg var også ret ligeglad med mine bukser i vedagene. Har godt nok kun haft 2 vedage i hele mit liv, men altså nøj jeg var ligeglad…. :-))

  Svar
 6. Mette

  Ha ha ha ha tak for grin hertil morgen – har først fået læst dit indlæg nu. Åh, dine unger er skønne og skynd dig at printe ud så du har bevis:o) her tror ungerne heller ikke på et ord jeg siger…. Faren tror de på og han bilder dem en masse ind…. ha’ en skønne torsdag. Her skinner solen og det er pivkoldt men så smukt:) Det sjoveste vi oplevede til morgen var da mindstemanden skulle tisse for åben dør selvfølgelig. Prinsessepigen og jeg grinede så meget for det lød seriøst som det største og lææææængste vandfald…. Har ikke tjekket om det sprøjtede alle steder. Krydser fingr for det ikke gjorde:/

  Svar
  1. Mor-monsteret Forfatter

   Ja, det må du hellere tjekke efter, så I ikke har gule istapper på buskene…. Vi så intet mindre end tre cykelstyrt på vej til skole, så fader frost har vist meldt sin ankomst! ❄️

   Svar
 7. Fruen i Midten

  Nååårh altså, et fint portræt 🙂 Sad du ikke og blev helt rørstrømsk? Haha, du er da bare den værste lystløgner. Herhjemme har Donnaen også ind i mellem rimeligt svært ved at forholde sig til, at der hverken fandtes internet eller mobiltelefoner, da vi voksne var børn. For ikke at tale om computere og printere. Kæden hopper helt af, når jeg forklarer hende, at til eksamen brugte vi en frygtelig masse tid på først at skrive kladde (i hånden) og siden skrive rent (i hånden igen!), for hvordan kunne vi overhovedet nå at fremstille noget som helst brugbart på de urimelige betingelser?? En togforbindelse til Færøerne ville skisme være en god ting.

  Tak for både grin og nårh-oplevelse 🙂

  Svar
  1. Mor-monsteret Forfatter

   Tak selv, søde Frue, uden jer derude var det slet ikke sjovt 😘
   Jeg tænker også, at den togforbindelse bør komme på finansplanen til næste år?

   Svar
 8. Birgitte B

  Altså, varede børnetimen ikke 30 min? Og Disney, det var der ikke, da jeg var helt lille. Der var tegnefilm i 30 min., som sluttede med den der ‘that’s all folks’ 😉 kh. Birgitte

  Svar
  1. Mor-monsteret Forfatter

   Men hed det ikke ‘Disney Sjov’?
   Jeg husker også med al tydelighed den kanin, og den danske oversættelse ‘Så får I ikke mere for den 25-øre!’
   Børnetime varede kun det, som et afsnit af Bamse & Kylling eller Fredagsbio med Anna og Lotte varede, og det var ikke en halv time. Lidt ekstra minutter hvis der blev suppleret med nogle sange og sådan.

   Svar
    1. Mor-monsteret Forfatter

     Ja, tænk en gang, så varede Disney Sjov (som det jo så ikke hed) kun femogtyve minutter og ikke en gang en halv time! Jeg mindes nu det kom fra klokken 19 lige som i dag, men der tager jeg kanske også fejl… Synes godt nok det er sent at vise den ugentlige tegnefilm klokken 20:00…

     Svar
  1. Mor-monsteret Forfatter

   Det er nu stadig fantastisk at se ‘Fra alle os til alle jer’, eller Disneys julehilsen eller julesjov, whatever the name… Det er indbegrebet af jul, synes jeg! 🌲

   Svar
 9. Monica

  he
  hehehehe
  hvor er det herlig læsning. og hvor er de gode de poder… man kan godt blive helt rørstrømsk når man opdager at de rent faktisk elsker hinanden. for det meste i smug, off course…;)
  Apropos hvad der engang var osv. Iår genudsendes Familen Andersens Julehemmelighed ! hurra !!
  Å se Andersen – fnis

  Svar
  1. Mor-monsteret Forfatter

   Det er så fantastisk, når man finder ud af, at de holder af hinanden! Til trods…. ❤️

   Svar
 10. Donald

  Jeg så godt bemærkningen om at real-life ikke altid var så morsomt – så er det jo extra godt at få det serveret som sådan en dejlig række perler.

  Hvordan mon de små tror at verden er skruet sammen, når det digital-moderne bybillede er det eneste, de har set? Hvornår begynder de at spørge, hvem der har opfundet iPadden, mobiltelefonen, hjulet, og kniven?

  Svar
  1. Mor-monsteret Forfatter

   Alt sammen gode spørgsmål! Måske er de så grebet af alt det, der sker inde i den elektroniske verden, at se slet ikke når at tænke længere?❓…. 😳

   Svar
 11. Karin

  Mine børn kaldte børnetimen 10 i syv, og lavede noget andet om tirsdagen, for det var aftenen uden 10 i 7. Og hvorfor jeg husker det med klokkeslettet, og at det live var tirsdag der ikke var noget i tv, jo, min søn er født 10 i 7 om tirsdagen tilbage til det herrens år hvor CD´en kom på markedet, og hvor VHS afspiller ikke var hver mands eje, da de kostede en formue, vi købte en skrabet model der nærmest ikke kunne noget til den nette sum af kr. 5.999,- (men den holdt også i næsten 20 år (hihi)).
  Har en anden historie fra dengang, det var før Nokia 3310, altså tilbage til dengang det var en “megafon” ikke den store kasse der stod mellem sæderne i bilen, men tilbage til dengang hvor antenne skulle trækkes op. Min yngste datter (1988) overtog min, da hun var elitesvømmer og tit var hjemmefra, så hun kunne ringe resultaterne hjem, og tænk sig, i går måtte hun bøje sig i støvet, nu kunne hendes iPhone 5 og det er den uden S, ikke mere, glasset var i flere dele, men touch ´en virkede men, med små børn turde hun ikke benytte den mere, hun acceptere det skal sliddes op før der skiftes ud til nyt, hun er ikke brug smid væk typen. (Og jeg er bare så stolt).
  Ups smut over i et andet spor, men dog med lidt nostalgi 😉
  Glemte lige at sige – mine 4 børn fik ikke deres egen slikpose, de skulle dele, og alt skulle kunne deles med 4, var der måske kun 3 af en ting i posen gik det til fælles krukken, der så blev delt når krukken var fuld (ved ikke om noget var overskredet sidste salgsdato – det blev ikke smidt ud – tror vi allerede dengang havde indført Stop madspild).

  Svar
  1. Mor-monsteret Forfatter

   WAUW, hold da op! Jeg er imponeret! Over alt, lige fra at du kan huske hvad du gav for videomaskinen, til megafon og Nokia 3310! Ikke mindst er jeg imponeret over, at du har fire børn! FIRE! Du burde få en medalje tilsendt fra hendes majestæt dronningen, det synes jeg helt bestemt!
   Tak fordi du delte dine fine historier og viden fra din skarpe hukommelse med os andre ❤️
   Ha’ en SKØN lørdag aften!

   Svar
 12. LS ☆

  Tak for indlægget. Nu gruer jeg endnu mere for, hvad Yngstebarnet skriver om mig, i sin skriftlige aflevering til næste uge. Tænker ikke at jeg skal læse det … eller tør.

  Svar
  1. Mor-monsteret Forfatter

   Det kan kun blive spændende, LS; jeg tror det bliver GOD læsning! Rigtig god….
   Nyd weekenden ❤️

   Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.