Små-ristet?

Advarsel: Hvis du går rundt og er i godt humør, så læs et muntert indslag på en anden (og mere happy) blog. Jeg er nemlig i et helt andet humør, og jeg ved ikke om det smitter.

Ja, jeg går rundt og er gået lidt små-ristet i hovedet i disse dage (i fald du ikke tidligere har bemærket det). ’Trænger til ferie’, er måske kodeordet. Under alle omstændigheder er jeg flad og ked af det. Tingene er lidt op ad bakke, lidt træls (det er sådan et godt foundation-ord; det dækker ALT!), uden at der nødvendigvis er en altoverskyggende årsag. Overskuddet hænger i en tynd og ultraflosset tråd. Grunden er vel i virkeligheden bare den, at hverdagen stadig går stærkt, og praktikaliteterne fylder mere end sædvanligt.

Og når først man er nået til det punkt hvor batterierne bare har lyst rødt i lidt for lang tid, bliver de sædvanlige gøremål også nogle gange sværere at overkomme, og der skal endnu mindre til at vælte læsset.

Det kunne være vasketøjet. Hvornår stopper strømmen? Mands løbeshorts kræver pludselig en relativt høj IQ at finde hoved og hale i, når de skal hænges til tørre. Har du nogensinde været i nærkontakt med sådan nogle? Der er både indershorts opg ydershorts, og når de er vendt på vrangen, er det udelukkende et spørgsmål om (fri) fortolkning.

Det kunne være Bror, der ringer og har fundet et tvivlsomt gevær i Nyligt Afdød Fars gemmer. Adskillige forældre, som muligvis har overhørt min del af telefonsamtalen udenfor børnehaven, tror nu vi er sådan nogle småtvivlsomme rocker-in-disguise-typer, og jeg forventer et massivt boykot af legeaftaler fremadrettet.

Det kunne være Mindste Pode, der jokker i et glasskår på legepladsen i børnehaven (hvad f….. laver et glasskår dér?!), og længe styrtbløder som en slagtet gris. Stakkels pode.

Det kunne være når Mellemste Pode, der efter at have kaldt på en temmelig anklagende måde i relativt langt tid, kommer ud fra værelset med en skabslåge under armen, der ganske simpelt er faldet af. Så er der ikke så meget forståelse fra min side (sig mig, er hele tilværelsen da ved at falde fra hinanden?).

Jeg ved godt det handler om at udvise rettidig omhu, men altså… that’s simply not how it works in life.

Måske fylder tingene ikke mere end hvad de har gjort tidligere, eller plejer at gøre. Måske er tilværelsen altid fuld af løse skabslåger og uidentificerbare håndvåben, der skal tages stilling til? Måske er det måden jeg går til dem på, og måden jeg anskuer dem på, når min hjerne er ristet og gennemmalet som kaffebønner?

Har du det nogensinde sådan?…..

I øvrigt: Glemte jeg at fortælle, at jeg fik smækket mig selv og Mellemste Pode inde i en trappeopgang her forleden morgen på mit arbejde? Det glemte jeg da vist at nævne.. Så gik der tid med det! Cirka et kvarter, for at være helt præcis. Mellemste Pode har bedyret, at det var det kedeligste femten minutter i hele hans liv. Jeg – for min part – synes tværtimod det var RET spændende….: ”HALLO? HALLOOoooooo??”….

Dagens følelse
(hørt i Disney Sjov):

”Jeg er den nedgroede negl i dine selskabssko… ”

16 tanker om "Små-ristet?"

 1. Ellen

  Ja, du trænger virkelig til ferie. som i ultrameget.
  Jeg har dog løsningen på dit førstnævnte problem – som understreger, at små ting kan vokse sig uforholdsmæssigt store: Kyl dog de shorts op på snoren, som de forefindes fra vaskemaskinens side og overlad det til din mand at vikle dem fra hinanden, når han skal have dem på. Det er ikke din opgave!
  De følgende ting kan jeg sagtens forstå må have været temmelig frustrerende, så der får du masser af ynk fra min side.

  Svar
 2. Lene

  Du har min dybeste sympati, du trænger til ferie, og den kommer, det gør den, måske en kende sent, men den kommer. Og det kan godt ske at du er ristet, men du er det med humor. Du er sej, det er du, husk det, men seje mennesker kan også få lyst til at synge:
  det var ikke det jeg ville
  sidde på en taburet
  når jeg er så kold og lille
  og meget meget træt
  jeg vil op til dig
  du ska’ trøste mig
  i bløde bamsearme
  ka’ man putte sig
  og få varme

  der sidder jeg trygt og stille
  og glemmer mit eget navn
  mens jeg lader en tåre trille
  i en plyset bamsefavn
  jeg kom op til dig
  og du trøsted mig
  i bløde bamsearme
  ka’ man putte sig
  og få varme

  Håber nogle bamsearme finder dig og ellers får du her et kæmpe virtuelt bamseknus 🙂

  Svar
 3. A+K/VenterPaaVinBlog

  Åh, min kæreste døjer med netop det problem for tiden. Jeg gør det generelt – fordi jeg er distræt og dagdrømmer. Men han er helt kortsluttet pt., og åbner skabe uden at vide hvad han ledte efter, dobbeltbooker aftale med sit job og familiefødselsdage og glemmer at sætte ure til :p Rimelig irriterende, både for ham og jeg. Men med vilje er det jo ikke.
  Stakkels mand – og dig med. Håber ferie vil hjælpe på det 😀

  – A

  Svar
  1. Mor-monsteret Forfatter

   Kære Anne!
   Ja, det er jo tilnærmelsesvist en folkesygdom!.. Håber også ferien gør underværker for din kæreste!

   Svar
 4. Fruen i Midten

  Åh, din stakkel 🙁 Vi er vist mange, der trænger rigtig meget til ferie, men dit forår har nu vist været hårdere end de flestes. Hold ud, du er der lige straks. Ved ferien altså. Hvis du boede i nærheden, kom jeg helt sikkert og hjalp dig med at fjerne glasskår. Jeg er ved at være i træning. Og ellers synes jeg bare, du skal hænge de der løbeshorts op, som du nu får fat i dem med besked om, at klager modtages ikke, og så skal du bede bror om at holde underlige fund for sig selv. Du kan alligevel ikke få dem til at gå væk. Ynk sendes til dig. Igår fik Liv et læs, men der er heldigvis mere på lager 🙂

  Svar
  1. Mor-monsteret Forfatter

   Kære Frue!
   Jeg er glad for, at du ikke er løbet tør for ynk; jeg takker for at du har reserverne i god behold! Ja, du er virkelig ekspert i glasskår; jeg fik at vide, at der dog kun var det ene… Hm… Tænk hvis det havde været en lille tumling på alle fire, der var stødt på det 😳!!…

   Svar
 5. Dorte

  Lyder som om ferie er den helt rigtige medicin for tilstanden, som periodevis bestemt også indfinder sig hos mig. I dag er bare ikke sådan en dag, så lov mig at du holder dig væk fra min blog:-). Kram til dig og god weekend

  Svar
 6. LS ☆

  Arh hvad? 15 minutter? Så var det nok lige at min klaustrofobi var gået i fuld flor. Argh. Lyder dog som om at kedsomheden var den mest fremherskende følelse hos jer. Og det er vel at foretrække, trods alt 😉
  Alt de andre småting du remser op, kan jeg slet ikke forholde mig til. Herhjemme sker sådan noget ikke. Vi har kun glade børn, som synger friske, glade sange på far-til-fire-måden, fra morgen til aften. Vi spiser pænt, regelmæssigt og sundt. Vi går tidligt i seng og så lyver jeg lidt 😀
  Jeg sender dig en masse, masse, masse gode ønsker om meget snarlig ferie til dig og dine – også fra shorts, skabslåger, glasskår (WTF??), håndvåben (WTF?? WTF??) og andre hverdagsdræbere.
  De bedste hilsner, Liv

  Svar
  1. Mor-monsteret Forfatter

   Kære Liv!
   Tak, søde 😘…. Vi ser frem til ferie og mindre komplicerede løbeshortsudredninger…

   Svar
 7. Mette

  Jamen kæreste da. Håber du snart har ferie. Sender dig en masse kram hele vejen fra England. Og hvad sker der lige for glasskår på børnehavens legeplads. Sue them… Giver Ellen ret ang tørring af løbebuks ting. Bare hæng dem op og lad ham sort it out himself… 🙂 vi nyder ferien og vores lille ny niece / kusine men vi bor hos svigermor og svigerfar…. Behøver jeg sige mere 🙂 håber du er kommet ud på den anden side.

  Svar
  1. Mor-monsteret Forfatter

   Kære Mette!
   Hvor dejligt at høre fra dig from over there! Jooo, lidt mere overskud er der måske kommet ind på kontoen…. Jeg tror i hvertfald at trykket er ved at lette. Lidt. Tak for tanken 😘
   Glæder mig til at høre mere om jeres tur, og måske om opholdet hos svigerfamilien ikke mindst?…

   Svar
 8. Birgitte B

  De der løbeshorts, ik?!! noget fanden har skabt i vrede – sammen med cykelshorts med indbygget pude (wtf).
  Nå, ferie lige om lidt og så bliver alt bedre. Blev der sagt! BUM.
  Kh. Birgitte

  Svar
  1. Mor-monsteret Forfatter

   Kære Birgitte!
   Ja, ferie snart!…. Sove længe, slappe af, lade op. I need!
   Det lyder ellers som om det alligevel er heldigt, at Mand ikke også cykler!… 🚴
   Altså det dersens sportsudstyr!

   Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.