Tilbage til Fremtiden, the Maude-way

Jeg har været på arbejde i dag – den første efter ferien – og jeg har indset en ting. Eller faktisk har jeg indset flere ting, men særligt én ting har jeg hæftet mig ved, og det er det faktum, at det er utrolig let at gå fra at være en relativt civiliseret kvinde til at være det diametralt modsatte. Men sjovt nok går det ikke lige så let den anden vej. Og det er da alligevel lidt spøjst. Eller hvad?

Da jeg gik på ferie smed jeg stilletterne og kronjuvelerne til fordel for et par shorts med to forskellige lårlængder (helt utilsigtet; det et hvad der sker når man klipper efter øjemål), en soltop og bare tæer. Jeg har vænnet mig til at mit hår (igen-igen) strækker sit kruskrøl ud mod alle tænkelige og utænkelige verdenshjørner, ligesom slangerne på Medusas hoved. Jeg har også vænnet mig til at jeg lugter uhyggeligt dårligt når dagen lakker mod enden, og at mine fødder, der plejer at være sådan relativt velplejede, nu har hård hud nok til at brødføde samtlige Garra Rufa-fisk i hele verden frem til og med påske. Saltvand har været en så integreret del af min hud i så mange dage, at min ham næsten føles underlig uden. Og nu er den tilmed pludselig blevet knastør, og trænger til en omgang et eller andet, som ingen vist rigtig ved, hvad er – men en udskiftning kunne muligvis være et godt bud. Hvis du vil vide præcis hvordan jeg egentlig har drønet rundt og set ud, så skal du bare smutte forbi Moesgaard Museum, og gå en tur ned ad trappen til underetagen, og ta’ et kig på alle neandertalerne, der står på trinene (og tilsætte et par centimeter) – så har du en ganske fin gengivelse.

Men som sagt, så så jeg mig nødsaget til at omfavne civilisationen her i morges klokken 5:20, og som dagen skred frem indså jeg løbende:

… at jeg kan kaste virkelig mange kætterske besværgelser efter alle former for syntetisk muzak, der skal få mig ud af fjerene. Fuglekvidder og bølgeskvulp foretrækkes. Den slags lyde. Og helst efter klokken 10:00.
… at både smykker og arbejdsoutfit føles som noget stift, og vældig unaturligt.
… at man ikke lige kan snyde næsen i overarmen. Eller det kan man faktisk godt, men så ser folk lidt underligt på én, og habitjakken skal muligvis til rens.
… at man heller ikke skal gnide sig i øjnene, fordi dem har man lissom plastret ind i mascara og alle mulige andre ting. I øvrigt tog hele det dersens makeup-show rundt regnet dobbelt så lang tid som det plejer. Man er blevet vant til at male med lidt større pensler i ferien. Hulemalerier, you know.
… at man bliver nødt til at droppe sine gutterale lyde og den sædvanlige sagte knurren til fordel for et sprog. Eller flere sprog faktisk.
… at man heller ikke behøver klø sig voldsomt – hverken i håret, eller i ørerne med begge hænder på samme tid, eller nogen som helst andre steder for den sags skyld.
… at der findes such a thing as neglelak, og at man muligvis bør tage dette produkt i brug hurtigst muligt for at kamuflere éns hvæssede kløer.
… at behovet for alkohol synes endnu større end i ferien. Can somebody please bring me a sundowner ASAP.

Jeg gentager: Det var så meget lettere og mere naturligt at springe ud i sommerlandet end det nogensinde var at kravle tilbage på kontoret igen. Jeg spår at det har lange udsigter. Men hey, jeg har en frisørtid i morgen. Og Rom blev ikke bygget på en dag, vel.

Fotograf: Palle Pophår

16 tanker om "Tilbage til Fremtiden, the Maude-way"

 1. Linedanser

  Jeg skal OSSE til frisøren i morgen 😄 – og har i øvrigt gennemgået næsten de samme lidelser som dig i dag 😖 (bortset fra at jeg smed stilletterne og det yderst lækre nålestribede jakkesæt til fordel for et mere farverigt og kreativt look for 10+ år siden – og af samme grund handler min frisørtid i morgen om blå og grønne striber i håret 😜)

  Svar
  1. Maude Forfatter

   Du er sgu’ vild nok med de striber, og det tør jeg nok godt spå ikke kommer til at ske, når jeg skal til frisør – men bortset fra det, så ku’ jeg saftsuseme godt bruge et mere kreativt look! 👍

   Svar
   1. Linedanser

    Det er nu også kun fordi jeg arbejder et meget kunstnerisk sted, hvor mine blå-grønne striber bestemt ikke er de mest iøjnefaldende 😂

    Go’ tur til frisøren 😊👍🏻

    Svar
 2. Lene

  Det er skønt at have mit job, for jeg skal ikke tage stilling til tøjvalg. Uniform og gode flade sandaler(sko, så er jeg klar. Heldigvis er jeg startet blødt op i år med en rolig afdeling. Håber du får en skøn frisure og rolige øjeblikke indimellem.
  Med det der outfit så ville jeg kigge ekstra på dig og tænke, hun må have meget magt, 😉

  Svar
  1. Maude Forfatter

   Haha 😂 – min magt befinder sig mestendels i lommen på nogen andre, men jeg brokker mig ikke (altid…)! Jeg ser helt klart fordele ved uniform, men det bliver nok svært at få igennem derinde på min arbejdsplads! 🙃

   Svar
 3. Fruen i Midten

  Haha, stakkels dig at skulle krybe i sådan et arbejds-outfit. Nogle gange kan jeg godt blive lidt overvældet over mine kollegaers valg af hawai-blomstrede shorts og lignende, men lige nu er jeg meget glad for at arbejde et sted, hvor vi kan tage stort set hvad som helst på, så længe vi dog har noget på.

  God tur til frisøren 🙂

  Svar
  1. Maude Forfatter

   Vi kan i princippet også ha’ lige det på, som vi vil – men alligevel, så er der nogle gange behov for at man lige er lidt pæn i det. Og jeg vil sige, at der i hvert fald går langt mellem de Hawaii-blomstrede shorts derinde. Det ku’ være, at jeg skulle prøve at springe i et par til en forandring?….

   Svar
 4. S.

  Stakkels dig med både sminke og fin(ere) tøj. Jeg er velsignet med et job hvor man bare møder op i det man gerne vil – bare vi har noget på kroppen. Derfor har jeg valgt ferieoutfittet de sidste to dage – shorts og silke top. Og klip klapper. Det er lige til at holde til!
  God tur til frisøren – kh S.

  Svar
  1. Maude Forfatter

   Jeg dyrker faktisk også klipklappere i stor stil – det går faktisk overraskende godt til mange ting! Og så er jeg lidt vild med den småopsætsige klapren op og ned ad gangen! 😝

   Svar
 5. Ellen

  Det tager fem sekunder at vænne sig til at have ferie og fem dage at vænne sig til ikke at have det.
  Desværre.
  Vi havde normalt ingen dresscode, men når der var annonceret fint besøg fra udlandet, diverse styrelser eller sundhedsmyndigheder, så tog man det pæne tøj på. Det var ikke så slemt for kvinderne, men for mændene kunne det godt være lidt af en plage.

  Svar
  1. Maude Forfatter

   *SUK* – ja, jeg har i hvert fald ikke vænnet mig til det endnu, og det har vist stadig temmelig lange udsigter…. 😳

   Svar
 6. gravidgrahvad

  Jeg er alene på kontoret i dag, så mit outfit her post-ferie består blandt andet af mine Birkenstock, som laver pruttelyde, når jeg går, og resterne af gårsdagens makeup.

  Jeg kan slet, slet ikke komme op i omdrejninger igen efter ferie – og det er ellers halvanden uge, siden vi startede op. Mere ferie tak. Og jeg siger heller ikke nej til den der sundowner.

  Svar
  1. Maude Forfatter

   Jeg tænker også at det kommer til at tage sin tid at få mig i omdrejninger. Jeg stemmer for at aflyse virkeligheden. Sådan for good.

   Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.