Tips og tricks (jo, den er god nok denne her gang!)

Blind høne finder som bekendt også korn fra tid til anden; derfor har jeg i dagens indlæg samlet et enkelt tip samt to hurtigretter, som jeg har lyst til at dele – hvem i alverden havde dog set det komme (særligt set i lyset af fredagens indlæg med de tørkogte kartofler)?

Mit tip:

Er du træt af at ha’ ungerne med i skotøjsbutikkerne, når der skal indkøbes nyt til de små fusser? Så tegn omridset af podens fod på et stykke pap (for eksempel fra noget morgenmadsemballage); klip foden ud, og ta’ den med i butikken. Her kan du helt efter forgodtbefindende putte din papfod i sandaler, eller hive sålen på vinterstøvlerne ud, så du kan vurdere hvor meget plads, der er til podens fod. Samtidig kan du undgå at ungen forelsker sig i butikkens værste (eller allerdyreste) rædsler; det er hamrende smart, så er det sagt, og det virker ni ud af ti gange! Altså med mindre poden selv har en mening om hvad han eller hun skal ha’, så er vi selvfølgelig ude i en helt anden problematik…
Og apropos fodtøj: Har du fået sommerens sandaler i hus?……

Og så var der mine hurtigretter:

I tilfælde af, at du skulle ha’ det ligesom jeg har det med mad, så vil jeg lige dele mine madtricks med dig her – måske kan de bruges; det er i hvert fald et par gode alternativer til frysepomfritter og toasts, der fungerer.

Klar? (Og hey, hvis der nu triller en madblogger forbi domænet, så kan de bare trille videre, og dø af grin et andet sted. Ja, Emilie og Marina, I’m talking to you guys!)

Ret nummer 1:
Spaghetti med grøn pesto (den billige med basilikum fra Netto) og hakkede valnødder.
Ældste Pode er fan, og der bruges (som den skarpsindige læser måske allerede har bemærket) kun tre ingredienser! Vi er simpelthen på Kinderæg-niveau, og det er lige til at klare!

Ret nummer 2:
Spaghetti med skinke (noget lufttørret halløj, som man flår fra hinanden i lunser alt efter temperament) og champignons i fløde med hvidløg.
Put først skinken på en pande sammen med hvidløg; tilsæt herefter skiveskårne champignons og fløde, smag til med salt og peber – og vupti! Så har du (synes jeg) en god ret. Ældste poderne er fan – altså når de har brugt det meste af tre kvarter på at frasortere champignonsne (…hvis ellers det er den korrekte form af champignons i bestemt flertal – har du et bud?….)
Lidt mere end tre ingredienser (fem, for at være helt nøjagtig), men stadig til at klare!

Dagens spørgsmål/overvejelse/livret….

Ældste Pode til Mindste Pode: ”Hvad er egentlig din livret?”

Mindste Pode: ”Jeg har tre! Nej, fire… Nej, FEM! Det er kartoffelmos med bacon; nuggets og pomfritter; maksipanske (mexicanske, red.) pandekager, afrikanske pandekager OG almindelige pandekager….”

***

Jeg dvæler lige et øjeblik ved det faktum, at jeg har skrevet gode råd, og ikke udelukkende kastet op i dette indlæg. Og nu jeg er i gang:

Dagens kloge ord

”Har du to stykker brød, da sælg det ene, og køb en lilje”
Kinesisk ordsprog.

(Bortset fra det, så går det altså stadig ikke skidegodt med de hullede bukser!….):

41 tanker om "Tips og tricks (jo, den er god nok denne her gang!)"

 1. Dorte

  Dagens tip fra mig: 3 minutter inden pastaen er kogt færdig hælder du en pose frosne broccolibuketter i gryden, som så koger med de sidste par minutter (hvid du er vild, har du skåret og vasket et frisk broccoli, mens pastaen kogte de første minutter). Det fungerer også fint med blomkål og bønner. Vupti – så er der også grøntsager på bordet den dag
  😀

  Svar
 2. Mette

  Tak for tip. Og hullede bukser så meget in. The tween klipper huller i sine, som jeg også gjorde i slutfirserne. Så jeg føler ikke jeg kan sige noget:) Har brugt papfoden førhen men the tween er meget bestemt og nu vil mindstemanden gerne selv vælge… Det er ok og vi er mærkelige her i huset for det der sandal og vinterstøvle/gummistøvle m.m. indkøb sker aldrig. Ungerne har et par yndlings sko som så bliver brugt i alt slags vejr. Praktisk?? Nej da, men det går. Vi er generelt ikke ret praktiske men lytter gerne til gode råd. Vi er bare nogle klaphatte til at være praktiske…

  Svar
  1. Maude Forfatter

   Jeg hader i virkeligheden også gode råd!…. Du må godt skyde mig en kugle for panden fordi jeg har strøet om mig med dem i dag! Jeg er vild med jeres boycot af sæsonbetinget fodtøj! Ét par sko – praktisk or not – that rocks! 🤘

   Svar
   1. Mette

    Hi hi, jeg elsker faktisk gode råd er bare sååå dårlig til at bruge dem. Dine opskrifter var lækre:) Dem må jeg prøve til mig selv. Har jo kræsne børn….

    Svar
 3. Emilie

  Haha, din pasta-pesto opskrift er altså noget mere fancy end min 🙂 Jeg nøjes med to ingredienser.

  Min mor lavede i øvrigt samme skotrick. Har forgæves prøvet at få nogen til at overtage, så jeg kan slippe for at købe sko både til børnene og mig selv.

  Svar
  1. Maude Forfatter

   Det ville ellers være dødsmart hvis man kunne få andre til at gøre det hårde arbejde med at købe sko! Har du prøvet at gi’ din bedre halvdel din egen papfod og en vejviser til Spinderiet?….

   Svar
 4. Ellen

  Godt skoråd – gid jeg kunne sende John i byen og købe sko til mig efter samme koncept.
  Og pasta med pesto er SÅ godt! Det er sikkert bare ikke nu, jeg skal fortælle, at jeg foretrækker en hjemmelavet en af slagsen? Nej? Det siger jeg så ikke, men godt er det 🙂
  Og ja, jeg har et bud: Champignon bøjes nemlig på dansk, så det hedder flere champignoner, alle champignonerne 😀

  Svar
  1. Maude Forfatter

   Jeg synes da klart du skal sende John i byen med din papfod! Spændende hvad han mon kommer hjem med!
   Jeg er sikker på, at jeg også ville bruge hjemmelavet pesto hvis jeg lå inde med sådan noget. Det bliver om tyve år. Indtil da er Netto min pesto-pusher! 😝
   Tak fordi du lige satte champignonerne på plads – jeg vidste at jeg nok kunne regne med dig!

   Svar
 5. Malene

  Champignonerne! 😉
  Det skotrick er genialt. Jeg tror (læs:håååber) at der går et par år endnu, før det er slut med at mor bestemmer mærke og farve på fodtøjet. Indtil videre fungerer det.

  Svar
  1. Maude Forfatter

   Champignonerne it is – det er dagens lektion for mit vedkommende! ❤️
   Jeg håber også du får lov til at bestemme over fodtøjsindkøbet mange år endnu!…

   Svar
 6. Anette

  Genialt sko trick, jeg kunne ikke lide at prøve sko som barn (stadig ikke fan) så mor havde en papfod med når vi handlede, (for det meste sammen)
  den sidste past laver jeg gerne til mig selv…
  elsker altså tips som de her 3… jo kan godt lide at lave mad, men hurtig nem mad der næsen ikke kan gå galt er godt når hjernen laver båndsalats 😉
  apropos dette… nem pizza hvis ungerne har forskellig smag. Køb nanbrøds (jeg foretrækker det med hvidløg) i brugsen er der ofte tilbud, et brød nok til 1 person, 2 brød pr pakke.
  Find brød frem, lave parade af ingridiens er i køkkenet og bed folk slev lave deres pizza.
  smør med ketchup eller pest eller sennep
  drys kød på rester, pålæg m.m.
  evt grønt, igen alt efter humør, frisk ordnet til lejlighed, rester, fra glas…
  til sidst ost, revet, klumper fra det sidste af skære ost, mozerallakugle…
  Ca. 10 minutter i ovnen ved 150 grader eller til ost er gylden.
  Nyd pizzaen
  der kan med god vilje være 4 pizza på en plade….
  vil man være sund kan man jo spise salat eller råkost til

  Svar
  1. Maude Forfatter

   Ja, jeg synes faktisk også den papfod er ret genial når jeg selv skal sige det! 😝

   Svar
 7. Pia

  Elsker dine madopskrifter – lige sådan noget jeg kan klare! Hellere mestre en nem ret, end lave en fiasko ud af en kompliceret…

  Svar
 8. Dorte

  Du har tydeligvis drenge, ikke piger – at købe sko uden deres deltagelse er lidt som at bede sig selv om at tage en tur mere i skobutikken (for at bytte forstås) :-)), men jeg synes nu at tippet er ret smart – måske jeg bare for en sikkerhedsskyld skal have et par papaftryk i tasken.
  Igår forsøgte jeg istedet – mens vi browsede senge i Ilva at svare hver gang personalet spurgte om de kunne hjælpe “ja, I må godt se efter vores børn, tak”. desværre (for dem) bed de ikke rigtig på :-). Kram herfra

  Svar
  1. Maude Forfatter

   Synes ellers godt IKEA kunne tilbyde den service når nu de alligevel spørger om de skal hjælpe! 😝

   Svar
   1. Dorte

    Det skal retfærdigvis siges, at det var Ilva, ikke Ikea – Ikea er nemlig rent faktisk så smart indrettet, at de har legerum med opsyn, hvor man rent faktisk kan parkere sine børn for en stund. WIN

    Svar
 9. Livsglimt

  Jamen, jamen, overskud og gode råd i stimer fra dig i dag 😀
  Vi har en fodmåler papdims fra growingfeet (kan downloades på deres hjemmeside) Så kan man hurtigt måle fodlængde og skoshoppe på nettet. Også et godt tip!
  God weekend 🙂

  Svar
 10. Monica

  jeg ser: udgivelse af kogebog for travle småbørnsforældre SAMT OGSÅ til lige-flyttet-hjemmefra unge mennesker. Du kan bare komme i gang. Kan du da sagtens nå indimellem de par andre ting du får fra hånden …
  Krydret med gode råd og kloge ord: We have a Winner!

  Svar
  1. Maude Forfatter

   Vinder og vinder, bum-bum…. Se det som udtryk for at jeg synes jeg skylder jer lidt positive vibes her på domænet! 😜

   Svar
 11. Fruen i Midten

  Pasta og pesto er et afprøvet hit, men da Donnaen ikke kan tåle nødder, blander hun i stedet cherry-tomater og diverse andre grøntsager i. Og så tror jeg, jeg vil afprøve den med skinke og champignonser snarest. I aften faktisk 🙂

  Svar
 12. Birgitte B

  Altså mine unger er ret vilde med ‘Vitello’ pasta. Spaghetti med smør og riveost (revet ost).
  Alternativt så pasta med ketchup og skinkestrimler (færdigpakke) som lige er stegt lidt på panden.
  God weekend. Kh. Birgitte

  Svar
  1. Maude Forfatter

   God weekend til dig også!
   Sikke mange retter vi får serveret i denne her omgang; det er fantastisk! 😘

   Svar
 13. Marie

  Det der med papfoden kan det overføres til barm? Er der noget jeg hader, så er det at prøve og købe bh’er, men hvis nu man kunne tegne omkreds og sådan og så lige sende veninde/mand i byen? Ja? Ellers vil jeg klart bruge tippet til min ældste fremover – altså bare på skofronten (tak)

  Svar
  1. Maude Forfatter

   Det ville være et sandt mirakel hvis det kunne lade sig gøre at købe en bh på den måde! Men hvis du hører om en model på den front der virker, så hører jeg meget gerne om det! 👍

   Svar
 14. Mia Folkmann

  Glimrende madråd. Den slags kan fint bruges i en autocamper, hvor vi springer let og elegant hen over det meste (hvis vi ikke spiser ude, hvad vi gør tit… fordi hund elsker det!!)… 😉

  Jeg grinede, da jeg læste det om at pudse mobiltelefonens linse – for jeg kom til at tænke på mig, der dybt chokeret oplevede, at mit SYN VAR BLEVET FRYGTELIG DÅRLIGT… Det var det ikke, nej. Men jeg trængte til at pudse brillerne… Ihhh altså…

  Svar
  1. Maude Forfatter

   Hehe!… Det var da godt, at du nåede at pudse brillerne inden du fik bestilt en tid hos øjenlægen! 😝

   Svar
  1. Maude Forfatter

   Selv tak, Rikke – og ikke er ondt ord fra mig hvis du vælger at spytte dem ud igen! 😝

   Svar
  1. Maude Forfatter

   Forklaringen er denne: Først var der et almindeligt hul. Efter mit indlæg om de hullede bukser fik jeg mange gode bud på hvordan man kunne komme den slags til livs, og én af måderne var med en indvendig lap. Det er den, du på billedet kan se stikke ud af det nu meget store hul. It’s very up hill. Jeg lapper bukser én gang om ugen, hvorefter poden flænser lortet op igen big time. Hvem sagde Ground Hog Day?

   Svar
   1. Mie

    Har du prøvet med en udvendig lap? De holder altså bedre og så river han ikke i hullet. Har du spurgt ham hvordan det sker at lapperne bliver flænset?

    Svar
    1. Maude Forfatter

     Jeg har SET det: Det er dels en blanding af fodbold, og dels på grund af et legehus på børnehavens legeplads, der skal forceres – på knæ. Det er vist ørkesløst uanset, men du har nok ret i, at jeg bør forsøge mig med udvendige lapper….

     Svar
     1. Mie

      Ja det tror jeg er bedst! Har du nogensinde set de udvendige blive flænset måske? 😀
      Kontakt mig hvis du vil have hjælp til det. Jeg tror at du kan se min mail 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.