En hyldest til november

November står for døren, og jeg er fan! Og grunden til at jeg gør et stort nummer ud af det, er at jeg mindes, at Blogland ved samme tid sidste år var ved at svømme væk i en slags kollektiv efterårsdepression. Så jeg prøver simpelthen rent undtagelsesvist lige at blæse lidt good spirit ud i æteren. Jeg skal selvfølgelig ikke gøre mig bedre end jeg er, og har du læst med længe, kan du måske huske, at jeg har samme problem med januar (og august….), som mange andre tilsyneladende har med november. Jeg er nok bare generelt lidt bagud.

Hvor svarene i kommentarfeltet til mit januar-indlæg entydigt falbød appelsiner som midlet mod alskens januar-tristesse og postjulevemod, har jeg nu tænkt mig at se lidt nærmere på, hvorfor november er skøn. Og det er den fordi:

1) Verden er ikke grim endnu. Der er stadig lidt efterårsskønhed tilbage i luften, i skoven og alle mulige andre steder – hvis bare man ser efter.

2) Vi mærker stadig Halloweens små-psykedeliske krampetrækninger – og lidt hekse mig hér, og græskar mig dér – det bidrager faktisk alt sammen til hyggen, i hvertfald hvis du spørger mig.

Og apropos græskar, så er jeg personligt havnet i en orange fase. Ja, jeg sagde jo, jeg var bagud! Hvor alle andre har redet på retrobølgen like forever, så er jeg først blevet ramt af orange nu. Venter spændt på hvornår rustrødt, karrygult og lortebrunt rammer frontallappen. Og mens jeg styrer direkte mod katastrofen, så går jeg som sagt all in på orange:

Og hvis nogen siger orange is nobody’s color, så hører jeg det ikke.
*Lalalalalalala!*

Men det var en afstikker.
Tilbage på sporet:

3) Man har først for alvor indtaget sofaen nu, og man kan nyde følelsen af at gå i vinterhi. Med tæpper. Te. Stearinlys. Danish hygge når det er aller, allerbedst. Helt modsat januar, hvor man er ved at få pip, og craver erantisser og dagslys, der varer længere end fire et halvt minut.

4) Man kan tyvstarte på julen. På den lækre måde. Altså på den der måde, hvor man kan nyde de sprøde julekataloger, der vælter ind i postkasserne; boligkatalogernes julehjem, og alt det man kan forestille sig af juleidyl inden december sætter ind, og bare slet ikke er særlig idyllisk i virkeligheden, og ens hjem ender med at være tilsået med guirlander i primærfarver og INTET ser ud som man forestillede sig det i november. I november tror man også stadig, at der er masser af tid til jul, og hold da op, hvor skal vi hygge os. I november er juledrømmene med andre ord stadig intakte. Nyd det.

5) I forlængelse af ovenstående: Julegodterne er på hylderne. Jeg tror næppe at jeg er den eneste, der synes det er en fest? Så jeg en finger dér? Og dér? Ja tak.
I januar kaster man op alene ved tanken om pebernødder og brunkager. Give it a long shit. Undskyld, shot.

6) Hvis intet af ovenstående virker bare tilnærmelsesvist, så prøv (med en appelsin, eller) med at skifte din baggrundsskærm ud med for eksempel ham hér:….

Så dør man da en lille smule af lykke…

Take care – og ha’ en SKØN november! ❤

18 tanker om "En hyldest til november"

 1. Henriette

  Mann, hvor har du pæne negle! Hvorfor? – HVORFOR??? – valgte jeg sygeplejen og sundhedssektoren??
  Nå, jeg er med på det hele her. Og jeg finder straks min orange taske (som faktisk ligner en krydsning mellem et græskar og er bæltedyr) og de tilhørende Sneakers i samme farve (som dog trods alt ikke er en krydsning mellem plante- og dyreriget).
  Jeg elsker iøvrigt halloween – henret mig bare offentligt på torvet – men jeg kan ikke rigtig stå for det heksede, hedenske og makabre tema 🙂

  Svar
  1. Maude Forfatter

   Jeg er gået helt bananas i år med det dersens halloween; vi har 37 flagermus hængende over spisebordet. Den lyder ellers funky, den taske – shocking pumpkin er bare fantastisk! 🎃

   Svar
 2. S.

  Jeg har besluttet mig at holde af november, det gjorde jeg for et år siden, fordi der var nogen (blandt andet dig søde Maude) der fik mig på nye og andre tanker. I år gør jeg mig særlig umage for ikke at falde i et mørkt november hul. For november var jo slet ikke så slem igen sidste år!
  Kh. S.

  Svar
  1. Maude Forfatter

   Åhh, det er jeg glad for at høre, S.! November kan faktisk være din ven – tænk lidt over det en gang! Kram fra mig 😘

   Svar
 3. Ellen

  Et novemberglad indlæg! En sjældenhed! De fleste bander november langt væk, herunder mig sæ’l – jeg synes, det er årets kedeligste måned. Uden undtagelse, men ikke desto mindre nød jeg dit glade budskab og tvang mig selv til at se med andre øjne på november.
  Det kunne måske lade sig gøre at komme til at holde bare en lille bitte smule af den. Måske. Du skal bare hjælpe mig lidt mere 😉

  Svar
  1. Maude Forfatter

   It’s all about your attitude! (det må nogen fortælle mig til januar…) – men jeg synes vitterligt, at november er SKØN! 🍂

   Svar
 4. Livsglimt

  Nemlig. Vi kan lide november.
  Jeg havde glemt det, men nu du nævner det, så endte jeg faktisk med at spise mange flere appelsiner i januar, end hvad jeg ellers ville have gjort belært af dit kommentarfelt. Masserne kan ikke tage fejl!

  Svar
 5. Pernille

  Af en eller anden grund er november gået helt hen over hovedet på mig. Var det ikke oktober i grå eller sådan noget? Og – Jeps, jeg er med, der er grund til at synes november er skøn 🙂

  Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.